Tokat İl Müftülüğünce “Dijital Çağ ve Vefa Duygusu”  konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü yardımcıları Mustafa Özdemir ve Cabir Çelik, Turhal İlçe Müftüsü Ali Erbaş, Pazar İlçe Müftüsü Ömer Arslan, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Şehitler Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Hüdai Karakuran’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: “1986 yılından itibaren her yıl 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu seneki haftamızın konusu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlenmiştir. Camiler Müslümanların rahat ve huzur içinde ibadet ettikleri mekan olmakla sınırlı olmayıp sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösterilen, bünyesinde barındırdığı gençlik merkezleri ve Kur’an kursları ile ilim öğrenilen yerler haline gelmiştir. Tabi ki cami denilince akla, din gönüllülerimiz, din görevlilerimiz gelmektedir. Bunca güzelliği bünyesinde barındıran camilerimizin gerek ibadet gerek faaliyet noktasındaki hizmetleri, din görevlilerimizin özverili çalışmaları sayesinde gerçekleşmektedir. Bu bağlamda Camiler ve Din Görevlileri Haftamız kutlu olsun. Rabbim hayırlı hizmetler yapabilmeyi nasip eylesin. Bu kuruma emeği geçmiş ve ahirete irtihal etmiş bütün din gönüllüsü hocalarımıza Allah’tan rahmet, emekli din görevlilerimize de sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı ömürler diliyorum.” dedi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yaman ise “Dijital Çağ ve Vefa Duygusu” konulu konferansında şunları kaydetti:

“Öncelikle Camiler ve Din Görevlileri haftanız kutlu olsun. Cenab-ı Allah hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Her geçen gün gelişen çağımızda çeşitli alanların yanı sıra teknolojik alanda da birçok gelişme kaydedildi. Bu gelişmeler, olumlu katkılarının yanında birçok olumsuz yönlerini de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sosyal medya kullanım oranlarında ülke olarak ilk sıralarda geliyoruz ve ne yazık ki bir günümüzün yaklaşık en az 2,5 saatini internette geçiriyoruz. Pandemi sürecinde daha da artan bu oranları azaltmak ve zararlarını en aza indirmek yine bizim elimizdedir. Gerek aile gerek bireysel olarak bu alanda kendimize bir düzenleme getirir, bir sınırlama koyarsak, hem internet kullanımını daha yararlı hale getirmiş hem de teknolojinin zararını en aza indirgemiş oluruz. Ayrıca değinmemiz gereken diğer bir konu, gündelik işlerin yoğunluğu, geçim sıkıntıları, yaşamda karşılaşılan bazı problemler sonucu unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizden bir tanesi olan vefa duygusudur. Bizler kendimizi bu dünyada hancı zannediyoruz, ama bizler yolcuyuz. Bu dünyaya geldik, yol belli, istikamet belli, gün gelince, vade dolunca gideceğiz. Bu dünyaya bu kadar bağlanmanın bir anlamı yoktur. Bizlerin yapacağı görev, dünyalık işlerimizi de aksatmadan ahirete yatırım yapmak, eş, dost, akrabalarımızın hal hatırlarını sormaktır. Sonuç olarak, ya yıldızlar gibi parlayıp söneceğiz ya da hep birlikte değerlerimiz etrafında birleşip güneş olup bütün dünyayı aydınlatacağız. Gelin bu dünya hayatındaki yaşamımızı uzun ve ebedi hayata göre vefalandıralım.”

Program, “Camiler ve Din Görevlisi Haftası” kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödül takdimi ile sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan