Mardin'in Nusaybin kırsalında Eren İlkbahar Huzur 1 operasyonunda bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Tokat Niksar’lı Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz (36) ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdehalelere rağmen şehit oldu.

Şehidin naaşı Tokat Havalimanı’nda yapılan törenden sonra Niksar Ulu Camii’nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılınmak üzere hareket edildi.

Niksar Ulu Camii’nde cenaze namazını kıldıran Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, şehitliğin önemini ve Allah’ın şehitlere vermiş olduğu mükafatları anlattı.

"Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz." ayetini hatırlatan Müftü Pamuklu, şunları kaydetti:

"Allah Resulü (sav)’de Allah yolunda öldürülenlerin  şehitlik mertebesinde olduklarını bizlere bildiriyor. Şehit, Şehit olmadan önce kendisine cennetteki mekanı ve makamı gösterilir. O mekanları gören şehit, mütebessim bir şekilde ruhunu teslim eder. Allah bu makamı sevdiklerine nasip etmiştir, Mehmet kardeşimize de bu mertebeyi lütfetmiştir. Şehitlik mertebesi herkesin ulaşabileceği bir mertebe değildir. Vatanı için, bayrağı için,  i’layı kelimetullah uğruna Mehmet kardeşimiz canını cennet karşılığında seve seve feda etmiştir. Mehmet kardeşimiz bu vesile ile çok yüce bir makama erişmiştir. Ne mutlu şehidimize, şehidimizin annesine, babasına, eşine ve evlatlarına. Üzerinde yaşamış olduğumuz toprakları Mehmet kardeşimiz ve Mehmetçiğimiz bizlere vatan kılmıştır. Şairimizin de şiirinde ifade ettiği gibi 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dediği gibi Rabbim şehidimize rahmeti ve merhameti ile muamele eylesin. Rabbim yakın akrabalarına, eşine ve ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun."

Şehidin Günlüce Köyü’ndeki evinde alınan helalliğin ardından cenazesi aile kabristanlığına defnedildi.

Editör: Ömer Ceylan