Tokat İl Müftülüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla engelli vatandaşları ve ailelerini ziyaret etti.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu ve beraberindeki heyet, işaret dili ile eğitim verilen Kur’an kurslarını da ziyaret ederek engelli vatandaşlarla buluştu.

Dünya hayatının imtihan yeri olduğuna vurgu yapan İl Müftüsü Pamuklu, “Dünyaya her gelen kişi belli bir amaç için yaratılmıştır. Her kul hastalık, evlat, eş, ekonomik sıkıntılar gibi birçok şeyden imtihana tabi tutulacaktır. İşte engelli olmak da bir imtihandır. Bu imtihanı geçebilmenin şartı; asla pes etmeden çalışmak, çabalamak ve elinden geldiğince gayret etmektir. Unutulmamalıdır ki Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de; ‘Yeryüzünde hiç dolaşmıyorlar mı ki ibret almış kalplere yahut işitmiş kulaklara sahip olsunlar! Şu bir gerçek ki gözler körleşmez, fakat göğüslerdeki kalpler körleşir.’ buyurarak, insanın bu dünyada sahip olduğu engelinin insanın uzuvlarındaki engel olmadığını, asıl engelin kalplerin görmemesi ve duymaması olduğunu bize ifade buyurmuştur.” dedi.

İnsanın istedikten sonra bütün engelleri aşabileceğinin altını çizen Pamuklu, “Hiç bir zaman unutmamalıyız ki herkes bir engelli adayıdır. Bu sebeple engelli vatandaşlarımızın da rahatça hayatlarını engelsiz bir şekilde devam edebileceği, ulaşılabilir mekanların sayısını her geçen gün artırmalıyız.” diye konuştu.

Ziyaretlerin ardından Pamuklu engelli vatandaşlara hediye takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan