Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Tokat İl Müftülüğüne atanan Abdullah Pamuklu, düzenlenen törenle görevine başladı.

İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende, Tokat İl Müftülüğüne atanan Abdullah Pamuklu, görevi İl Müftü Yardımcısı Mustafa Özdemir'den devraldı.

Tokat İl Müftüsü Pamuklu, Ataullah İskenderî'nin; "Allah katındaki değerini öğrenmek istiyorsan, dünyadaki meşgalene bak." sözünü hatırlatarak şunları kaydetti:

"Cenab-ı Hakk bizleri Peygamber Efendimizin görevi ile görevlendirmiş, dinine hizmetkâr yapmış, ne mutlu bize! Bundan daha büyük bir sevinç olabilir mi? Hangi meslekte olursak olalım, işimizi sevmeli ve görevimizdeki ilk günkü heyecanımızı görev süresince canlı tutmalıyız. Bir düşünür; 'Görevinizde heyecanınız bittiyse emekli olunuz.' diyor."

- İdarecilik ateşten gömlektir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise 'Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır.' diyor. İdarecilik ateşten gömlektir. Müftülük ise ateşten cübbe giymektir. Gömlek sadece bedenin üst kısmını kaplar ama cübbe bütün vücudu sarar. Bu sebeple biz ateşe değil gül bahçesine talip isek, görevimizi icra ederken dikkatli olmalıyız, adaletli olmalıyız, liyakat esaslı çalışmalıyız. İstişare ederek aldığımız kararlarda pişmanlık duymamalıyız. Bizim Müslümanlığımızın temsil sorumluluğu da bunu gerektirir."

Abdullah Pamuklu kimdir?

1967 yılında Tokat Erbaa'da dünyaya gelen Pamuklu, ilköğrenimini İstanbul Fatih Yedikule İlkokulu'nda tamamladı. İlkokuldan sonra bir yıl süreyle babası Hafız Şerafettin Pamuklu’dan Kur'an-ı Kerim, tecvid, tashih-i huruf ile Arapça sarf ve nahiv dersleri aldı. 

1987’de Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. İmam Hatip Lisesi'ne devam ederken, babasıyla birlikte hafta sonları Nuri Osmaniye Kur’an Kursu'nda merhum Abdurrahman Gürses'in tashih-i huruf dersleriyle, Habil Öndeş'in Valide Sultan Camii’ndeki tasavvuf musıkisi derslerine katıldı. 

1991 yılında Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Mısır El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi'ne girdi. Burada 3'üncü sınıfta öğrenim görmekte iken geçiş yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1998'de mezun oldu.

1999’da başladığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftülük-Vaizlik İhtisas Kursu'nu, 16. dönem kursiyeri olarak tamamladı.

Meslek hayatına 1993 yılında Bursa Orhaneli'de imam-hatip olarak başlayan Pamuklu, 2003 yılına kadar İstanbul Fatih ve Ümraniye ilçelerinde bu görevini sürdürdü. 

2003 yılında Ağrı Diyadin İlçe Müftülüğüne atanan Pamuklu, 2005-2012 yılları arasında Ordu Kumru İlçe Müftülüğü, 2012-2020 yılları arasında ise Çorum İl Müftü Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

8 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan İl Müftüleri Kararnamesi ile Tokat İl Müftülüğüne atanan Abdullah Pamuklu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Mehmet Çalışkan