Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkının yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), insani yardımdan eğitime, gıdan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan her alanda savaş mağduru ailelere destek olmaya devam ediyor.

TDV'nin iyilik çalışmalarına il ve ilçe müftülükleri düzenledikleri kampanyalarla destek oluyor.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Tokat İl Müftülüğü Göç ve Manevi Destek Koordinatörlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın ve Gençlik Kolları Tokat Şubesi, “Kardeşimin Yanındayım” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin destekleriyle temin edilen 40 ton un, 26 ton kömür, 5 yüz mont, bot, çorap, elbise ve nakdi yardımı taşıyan tırların uğurlanması amacıyla tören düzenlendi.

Temin edilen yardımları güvenli bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, “Anadolu coğrafyası geçmişten bugüne, ümmetin ve mazlumun umudu olan bir coğrafyadır. Yıllardır Suriyeli komşularına kucak açan, mülteciye sığınak, muhacire ensar olan cömert milletimiz, aslında her türlü takdiri hak eden necip bir millet. On yıldan bu yana Suriyeli kardeşlerimiz derme çatma çadırlarda yaşıyor, kimileri çadır bile görmedi. Bu insanlar on yıldır bir ev duvarına yaslanmadı. Başlarını yukarı kaldırdıklarında tavan görmediler. Çatışmalar nedeniyle sağlıklı barınak imkanı bulamayan kardeşlerimiz, şimdi çetin kış şartlarında hayata tutunmaya çalışıyor.” dedi.

İl Müftüsü Pamuklu, “Tokat İl Müftülüğü olarak kampanya başlattık ve hemşerilerimiz bu çağrımıza kulak verdi. Çok kısa bir süre içinde bu tırları hazırladık. Bu yardım tırlarımızda kardeşlerimize ulaştırmak amacıyla temel gıda, temizlik, giyim, ayakkabı gibi malzemeler var. Rabbim bu hayır yolunda bizlere destek olan herkesten razı olsun, hayırlarını kabul eylesin inşallah.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik'in yaptığı dua ile yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'nin İdlib kentine doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan