Tokat Valiliği himayesinde İl Müftülüğünce "Okul Öncesi Değerler Eğitimi Çocuk Kütüphanesi" projesi hayata geçirildi.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu başkanlığında yürütülen proje kapsamında, İl ve ilçelerde bulunan toplam 4-6 yaş Kur'an kurslarının tamamına, 64 kitap setinden oluşan çocuk kütüphanesi oluşturuldu.

Kütüphanelere, bin 200 adet öğrenci, 74 adet öğretici olmak üzere toplam bin 274 adet "Tahin ile Pekmez" seti hediye edildi.

İbn-i Kemal Kur'an Kursu'nda düzenlenen kitap teslim törenine Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül, İl Müftü Yardımcısı Halime Bayram, Müftülük personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Pamuklu, "Proje ile 4-6 yaş öğrencilerimiz için okuma-yazmayı eğlenceli hale getirecek mekan ve bölümler oluşturarak, günümüzün dijital dünyasının unutturduğu kitap okuma ve kütüphane geleneğini canlandırmak, henüz okuma-yazma bilmeyen bu öğrencilerimize kitap sevgisi, kütüphane ve okuma alışkanlığı kazandırmak, çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmek, kurduğumuz bu kütüphaneler ile onların farklı dünyalarla tanışmasını sağlamak gibi birçok güzel alışkanlıklar kazanmalarını hedefliyoruz. Projemizin hayata geçirilmesi noktasında bizlere destek olan başta Valimiz Dr. Ozan Balcı'ya ve emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Balcı ve İl Müftüsü Pamuklu, öğretici ve öğrencilere kitaplarını takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan