Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfınca ülke genelinde sürdürülen "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti" yardım kampanyası kapsamında, il ve ilçe müftülükleri ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatılan adreslerden biri de Tokat'ın Turhal ilçesi oldu.

Turhal İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Turhal Şubesi, mahalle bakkallarından veresiye alışveriş yapan vatandaşların tüm borçlarını ödedi.

İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Turhal İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Turhal Şubesi ile birlikte mahalle mahalle dolaşıp veresiye defterlerini satın aldı.

Koronavirüsle mücadelede vatandaşlara maddi ve manevi destek olduklarını belirten İlçe Müftüsü ve TDV Turhal Şubesi Başkanı Mustafa Akdağ, koronavirüs salgını nedeniyle insanların zor günler yaşadığını ve maddi durumu zayıf olan bazı kişilerin borcunu ödemekte zorlandıklarını belirterek; "Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını az da olsa gidermek için TDV Turhal Şubesi olarak vatandaşlarımızın borçlarını ödedik. Veresiye defterlerini satın aldık. Ramazan ayı boyunca aynı şekilde bakkallara olan borçları ödemeye devam edeceğiz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan