Tokat’ta Uluslararası Tokat Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören ve hafızlığa hazırlık aşamalarını tamamlayan öğrenciler için "Hafızlığa Başlama Töreni" düzenlendi.

Törene İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan, öğrenciler, hafız adayları ve aileleri katıldı.

Kur'an eğitiminin küçük yaşlardan itibaren itina ile yerine getirilmesi gereken bir vazife olduğunu belirten İl Müftüsü Pamuklu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.); "Çocuklarınızı üç hususta yetiştirin; Peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve Kur'an kıraati." hadis-i şerifini hatırlatarak, "Anne ve babaların çocuklarına vereceği en büyük miras, onların gönüllerine Kur'an'ı yerleştirmek ve onları Kur'an'la tanıştırmaktır. Çocukların Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi, hıfzetmesi ve Kur'an'ın prensipleriyle yetişmesi, anne ve babalara Allah'ın hoşnutluğunu kazandıracak, dünya ve ahirette büyük ikramların kapısını açacaktır." dedi.

Müftü Pamuklu, "Bizlere emanet olan çocuklarımızı Kur'an ahlakı üzerine yetiştirmeli, küçük yaştan itibaren eğitimlerine ehemmiyet vermeliyiz. Başlatılan bu Hafızlık Projesi sayesinde öğrencilerimiz örgün eğitimlerinin yanında Kur’an-ı Kerim eğitimlerini tamamlayarak, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeye ve hafızlık eğitimi almaya başladılar. Erken yaşta böyle bir fırsatla buluşmaları ve devamında hafız olmaları hem aileleri hem öğretmenleri hem de bizler için büyük bir mutluluk." diye konuştu.

Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan