Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na, önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de toplumun tüm kesimlerinden destek geliyor.

İl ve ilçe müftüleri ile din görevlileri de kurban bağışında bulunarak kampanyaya destek oluyor.

Bu kapsamda Tokat İl Müftüsü ve TDV Tokat Şubesi Başkanı Abdullah Pamuklu, Ali Paşa Camii önünde kurulan bağış standını ziyaret ederek kurban bağışında bulundu.

Organizasyon hakkında bilgilendirmede bulunan Müftü Pamuklu, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarımıza devam ediyor, 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın kurban vekaletlerini, tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirerek ulaştırıyoruz. Bu organizasyon sayesinde dünyanın çeşitli ülkelerinde adını bilmediğimiz, yüzünü hiç görmediğimiz ve hatta tanımadığımız nice kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesine vesile oluyoruz.” dedi.

TDV görevlisi Ünal Satıcıoğlu, İl Müftüsü Pamuklu’ya teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan