Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Büyükbeybağı Mahallesi Kur’an Kursu'nu ziyaret etti.

Ziyarette kursiyerlere hitap eden İl Müftüsü Pamuklu, “Gençlerimizin ve kadınlarımızın böyle kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. Kur’an-ı Kerim bizim hayat kaynağımızdır. Sevgili Peygamberimiz bu konuda ‘Sizin en hayırlının Kur’an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyuruyor. Sizler de bu emre uydunuz ve Kur’an-ı Kerim'i öğrenme yolunda çalışıyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu size Kur’an öğretenlere. Sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki yaşantınızda da Kur'an'ın yolundan ayrılmamanızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Program sonunda Kur'an-ı Kerim öğrenen kursiyerlere hediye takdim edildi.

- Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Öte yandan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu beraberindeki heyetle birlikte Beyazay Derneği Tokat Şubesi ve Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu'nu ziyaret etti.

“Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” münasebetiyle gerçekleştirilen ziyaretlerde konuşan Müftü Pamuklu, "İl Müftülüğü olarak kurumlar arası iş birliğine önem veriyor ve belirli aralıklarla kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Engelli bireylerimiz için de çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz devam etmektedir. Geçtiğimiz aylarda hocalarımıza 'Braille Alfabesi Kursu' düzenledik ve kurs açarak engelli vatandaşlarımızın Kur'an-ı Kerim'i kendi dillerinde öğrenmelerini sağladık. Bununla beraber Karşıyaka Gazi Osman Paşa Merkez Camii’nde işaret dili ile hutbe projemiz devam ediyor. Sizlerle de koordine içerisinde çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek engelli bireylerimiz için daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan