Tokat İl Müftülüğü ve Aile ve Dini Rehberlik Merkezi (ADRM) tarafından "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, müftülük personeli, imam hatipler, Kur’an kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Panelin çılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Bir Yetime Aile Olmak' konusu İslam toplumu için önemli bir durumdur. Peygamberimiz (s.a.v), hayata yetim olarak başlamış ve çevresinde yetim olanlara koruyucu ailelik yapmıştır. Koruyucu aile olmak Peygamberimiz (s.a.v)’in sünnetini yerine getirmektir. Koruyucu aile olmak çok önemli bir görevi yerine getirmektir. Bu konuda Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: 'Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar.' Yine başka bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: 'Kim üç yetimi yetiştirir, nafakasını temin ederse, sanki ömrü boyu geceleri namaz kılmış, gündüzleri oruç tutmuş ve sabahtan akşama yalın kılıç Allah yolunda cihad etmiş gibi sevap alır. Keza, ben ve o, şu iki parmak gibi cennette kardeş oluruz.' İşte koruyucu aile olmak, onların duasını almak dünya ve ahiret müjdeleri ile doludur.” dedi.

ADRM Koordinatörü Kadir Yücel moderatörlüğündeki "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panelde, ilk olarak Çocuk Gelişimcisi Nurten Ünlü Öner "Nasıl Koruyucu Aile Olunur?" konusunda bilgi verdi. Ardından Psikolog Gözde Nil Erdoğan "Koruyucu Aile Hizmet Süreci", ADRB Vaizi Hatice Keskin "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konularında katılımcılara bilgi aktarımında bulundu.

Panel iki çocuğa koruyucu ailelik yapan Alaattin-Soynur Çetin'in tecrübe paylaşımı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan