Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Ramazan ayı münasebetiyle Erbaa’da düzenlenen Ramazan etkinliklerine katıldı.

Erbaa programına Üzümlü Köyü Kur'an Kursu ziyareti ile başlayan İl Müftüsü Pamuklu, Kur’an kursu ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri ile iftarda bir araya geldi.

Ardından Erbaa Merkez Camii’nde "Ramazan ve Doğruluk" konulu vaaz verdi.

Müftü Pamuklu, Erbaa Belediyesince kurulan Ramazan Sokağı'nda "Dinimizde Mahremiyet Bilinci" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Çocuklara küçük yaşta mahremiyet bilinci kazandırılmasının büyük önem arz ettiğini belirten İl Müftüsü Pamuklu, "Çocuk, yüce Allah’ın eşsiz nimetlerinin en sevimlisi. Çocuk Allah'ın bizlere emaneti. Dolayısıyla anne babalar olarak çocuklarımızı doğru bir şekilde, mahremiyet bilinci ile yetiştirmek en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Çocuğun haya duygusunu öğrenmesi ve kendi bedeninin dokunulmazlığı şuuruna erişmesi, mahremiyet eğitimiyle olur. Çocuklarınızı yetiştirirken onunla başkası değil bizzat ailesi olarak sizler ilgilenmelisiniz. Kendi vücudu ve özel bölgeleri hakkında siz doğru bilgi vermezseniz, yanlış kaynaklardan yanlış bilgilere ulaşabilirler. Bu bağlamda anne baba iyi gözlemci olmalı, çocuğun duygu ve davranış değişikliklerini dikkatle izlemeli, korkularını ve tercihlerini dikkate almalıdır. " dedi.

Program Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl'ün İl Müftüsü Pamuklu'ya plaket takdi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan