Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında sendika temsilcilerini kabul etti.

İl Müftülüğünde gerçekleşen kabulde konuşan İl Müftüsü Pamuklu, "Camilerimiz bedeni taş ve ahşapla, ruhu ibadet ve ilimle imar edilen mekanlardır. Bu mekanları mamur eden ise din görevlileri ve cemaatidir. Bu bağlamda ülkemizin uzak ve yakın her beldesinde, hizmetlerin en güzel şekilde yapılması için fedakarca çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren din görevlilerimize ve siz sendika temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Camiler ve din görevlileri haftasının insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlilerimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi noktasında olumlu ve güzel çalışmaların yapılacağı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Pamuklu, sendika temsilcilerine çiçek takdim etti.

Emekli din görevlilerine 'vefa' ziyareti

Öte yandan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle emekli müftü Osman Özer ve emekli din görevlisi Salih Yaman’ı ziyaret etti.

Ziyarete dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Pamuklu, "Camilerimiz, başta ibadetler olmak üzere gerek bireysel gerek sosyal istişarelerin ve eğitim gibi birçok faaliyetlerin yapıldığı yerlerdir. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesi de gece gündüz demeden hizmet eden din görevlilerimiz sayesinde olmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' temasını 'Cami, Din Görevlileri ve Vefa' olarak belirledi. Bizler de normal zamanlarda da olduğu gibi özellikle bu haftanın önemine binaen kurumumuzda çokça emeği ve hizmeti olan din görevlilerimizi ziyaret etmek istedik. Camiler ve Din Görevlileri Haftamız kutlu olsun. Kurumumuza yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Rabbim sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler nasip eylesin." dedi.

Emekli din görevlileri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan