Tokat İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) 47. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle “Vakıf Kültürü ve Bilinci” konulu konferans düzenledi.

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi (TOGÜ) İslami İlimler Fakültesinde düzenlenen konferansta öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, “Vakıf, insanların karşılık beklemeden başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sadece Allah rızası için kişinin kendine ait bir malı, dini, içtimai ve hayri bir gayeye ebediyen tahsisidir. Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan vakıflar, günümüzde de toplumun birçok ihtiyacını karşılayan hizmetlerde bulunmaktadır. Bu bağlamda 1975 tarihinde kurulan Türkiye Diyanet Vakfı, ecdadımızdan kalan bu değeri gururla devam ettirerek yurt içinde ve yurt dışında her zaman mazlumun, ihtiyaç sahibinin yanında olmaktadır. Bizler de bireyler olarak bu kültürü devam ettirmek ve her daim ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz, vakıf öncüleri olmalıyız. Çünkü bizler mazlumun umutla beklediği, gönül ve iyilik köprülerinin kurucusu olan bir ülkeyiz.” dedi.

Konferans sonrasında TDV’nin 47. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen İyilik Turnuvaları'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Program TDV çalışmalarında emeği geçen, katkıda bulunan ve ahirete irtihal etmiş hayırseverler için okunan hatmi şeriflerin duası ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan