Elim bir trafik kazası sonucu vefat eden Samsun Havza İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, Tokat Alipaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Tokat Merkez Erenler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Müftü Akyazı’nın cenaze namazını Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili kıldırdı.

Cenaze namazına Samsun Valisi Osman Kaymak, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çok sayıda ilçe müftüsü ile Tokat ve Samsun’da görev yapan Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Müftü İlyas Akyazı, cenaze namazının ardından Tokat Merkez Erenler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İlyas Akyazı Kimdir?

1957 yılında Tokat’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Tokat’ta, yüksek tahsilini Kayseri’de yaptı. Vatani görevini Tuzla Piyade Okulu ve Kars Sarıkamış 17’nci Piyade Alayı’nda tamamladı.

İlk görevine Trabzon Akçaabat Erikli Köyü’nde imam hatip olarak başladı.  (25.07.1978) Kayseri’de imam hatip olarak başladığı mesleğine, 1986 yılında müftülük görevine atanıncaya kadar devam etti.

Ramazan aylarında Almanya ve Fransa’da din görevlisi olarak bulundu. (1986-1997) Hac ve umre için kara ve hava yolu ile din görevlisi ve kafile başkanı olarak birçok kez Suudi Arabistan’a gitti.

Şanlıurfa Bozova, Kastamonu Çatalzeytin, Yozgat Kadışehri, Amasya Taşova ve Tokat Zile ilçe müftülüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 01 Eylül 2015 tarihinde Havza İlçe Müftülüğü görevine atandı.

Evli ve bir çocuk babası olan Akyazı, görev yaptığı Samsun Havza'da geçirdiği trafik kazasında (1 Eylül 2019) vefat etti.

Editör: Mehmet Çalışkan