Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlum Suriye halkının yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), başlattığı yardım kampanyaları ile bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Tokat İl Müftülüğü, TDV'nin "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla savaş mağduru aileler için inşa ettiği "İyilik Konutları" kampanyasına İl Müftülüğü personeli, din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle 65 adet briket ev bağışladı.

Öte yandan "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla sürdürülen yardım kampanyası kapsamında temin edilen insani yardım malzemeleri de briket evlerle birlikte İdlib'e ulaştı.

Evlerin teslimi ve insani yardım malzemelerinin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması amacıyla beraberindeki heyetle birlikte İdlib'e gelen İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "İdlib'deki ailelerin çektiği zorlukları anlatmak kolay değil. Giyecek ayakkabıları, üzerlerinde kendilerini soğuktan koruyacak bir montları, ceketleri dahi olmadan hayata direniyorlar. İdlibli kardeşlerimize yardımlarınızı ve duanızı eksik etmeyin. Sizlerin destekleri sayesinde çadırlarda yaşamını devam ettirmeye çalışan insanların, çocukların hayatları daha güzel olacak." dedi.

"İyilik Konutları" projesi kapsamında Suriye'nin İdlib bölgesinde Tokatlı hayırseverlerin destekleriyle iki mahalle kurulduğunu ifade eden Pamuklu, "Muhammed Emin Saraç Mahallesi ve Şeyhülislam İbn-i Kemal Mahallesi adını verdiğimiz iki mahallemiz ve bu mahallelerimizde de hayırseverlerimizin katkılarıyla yaptırdığımız toplam 65 'İyilik Konutu' bulunuyor. İyilik hareketimize destek olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan