Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu veya özel şirketlerle hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı.

Bu kapsamda Tokat Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, hacı adaylarını tebrik ederek, “Mübarek beldelere gitmek siz değerli kardeşlerime nasip olacak inşallah. Birçok kişi hasretle beklerken kurada siz çıktınız, buna çok şükretmeli ve daha şimdiden maddi manevi hazırlıklara başlamalısınız.” dedi.

Üç gün sürmesi planlanan “Hac Eğitim Semineri”nde, hacı adaylarının ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kutsal yolculuk öncesinde görsel materyaller eşliğinde bilgilendirme yapılacak.

Ayrıca ibadet bilinci ve hac ibadeti, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, kardeşlik ve bir arada yaşama bilinci, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık ve Hz. Peygamberimiz ve Mescid-i Nebevi gibi başlıklar üzerinde durulacak.

Tokat genelinde 2019 yılı içerisinde kutsal topraklara gitmek üzere toplam 706 hacı adayı kesin kayıt yaptırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında hac görevini yerine getirmek üzere Türkiye’den ilk kafile 4 Temmuz’da yola çıkacak ve kutsal topraklara gidişler 5 Ağustos’ta tamamlanacak.

Kutsal topraklardan dönüşler ise 17 Ağustos - 13 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Editör: Mehmet Çalışkan