Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Akif Proje İmam Hatip Ortaokulu iş birliğinde "Geleceğin Hafızlarına Makam Dersleri" projesi hayata geçirildi.

Tokat Mevlevihane Vakıf Müzesi’nde hafızlık öğrencileri tarafından projenin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Tanıtım programında konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Hafızlık, insan için nice güzellikleri olan bir nimettir. Hafızlık, bir adım önde olmaktır. İmam Hatip okullarında, bu işin merkezinde yetişmek ve bunun yanında bir de hafızlığı eklemek çok büyük bir nimettir. Sizler geleceğin önderleri, din ile ilgili akla takılan bir konuda danışma mercii olacaksınız inşallah. Bu bilinçle ve sorumlulukla daima kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret edin. Çünkü imam hatip lisesi öğrencisi, mezun olduktan sonra, başka alanlarda meslek dallarını tercih etse dahi bulunduğu toplumda her zaman dini konularda kendisine danışılan, boş zamanlarında kendisinden dini anlamda hizmet beklenilen fahri bir din gönüllüsü adayıdır." dedi.

Müftü Pamuklu, "Mehmet Akif Ersoy Proje İmam Hatip Ortaokulu olarak başlatılan bu proje gerçekten çok önemlidir. Bu eğitimi alıp mezun olan siz hafızlarımız geleceğin başarılı hafızları olacaksınız. İlmek ilmek ilerlediğiniz bu yol, gelecekte meyvelerini aldığınız başarılarla dolu bir yol olacak inşallah. Başta aileleriniz olmak üzere sizleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Gayretlerinizden dolayı da her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum." diye konuştu. 

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, Mehmet Akif Proje İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kamil Yunal, öğretmenler ve hafızlık öğrencileri katıldı.

Ortaokul ve hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere, ses ve makam eğitimi verileceği proje ile donanımlı bir şekilde yetiştirilen öğrencilerin hem mesleki açıdan yeterliliği sağlanması hem de yarışmalarda Tokat ilini başarılı bir şekilde temsil edilmesi hedefleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan