Sulusaray İlçe Müftülüğü, gençleri sahih dini bilgi ışığında Hz. Peygamber’in örnek hayatıyla buluşturmak için "Evimde O’nun Hayatı Var" konulu proje hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde yürütülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında hayata geçirilen proje ile gençlerin din görevlileri rehberliğinde Hz. Peygamberin hayatını anlatan kitaplarla buluşması amaçlanıyor.

Hazırlanan proje kapsamında din görevlilerinin İlçe genelinde 160 gençle düzenli olarak bir araya geldiğini kaydeden İlçe Müftüsü Hacı Ahmet Başaran, "Gençlerimize özellikle sahih dini bilgiyi ulaştırma noktasında Başkanlığımız yayınlarından Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatının anlatıldığı kitapları ulaştırıyoruz. Projenin ikinci aşamasında ise İlçemizdeki bütün gençlerimizin evini Efendimizin hayatı ve sünnetiyle buluşturmak, gençlerimizi O’nunla tanıştırmak istiyoruz." dedi.

"Gençlerimize sahip çıkmak; yarınımıza ve geleceğimize sahip çıkmaktır"

Daha fazla gence ulaşma noktasında din görevlilerinin büyük bir gayret gösterdiğini belirten Müftü Başaran, "Gençlerimize sahip çıkmak; yarınımıza ve geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu noktada büyük bir özveri ile çalışan, gençlik için koşuşturan din görevlilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan