Tokat Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tokat Şubesi iş birliğinde ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla yardım projeleri hazırlandı.

Bu kapsamda "Kaptan Kalbe İftar Sofrası" ve "30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmaktır" adlı projeler hayata geçirildi.

Projelere dair bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Bereketin, huzurun, varı yokla paylaşmanın, en ulvi duyguların zirvede yaşandığı on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sosyal dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, nefis muhasebesinin daha etkin bir şekilde yapıldığı, manevi duyguların canlılık kazandığı bu kutsal ay, Müslümanlar için el ele vermek, paylaşmak ve kaynaşmak için bir vesiledir." dedi.

İl Müftüsü Pamuklu, "İyilik ve güzelliklerin harman olduğu, rahmet ve yardımlaşma ayı olarak da bilinen Ramazan'da; mültecilere, kimsesizlere, fakir ve düşkünlere sahip çıkıp yardım etmek, mahallemize, çevremize, kapı komşumuza bakarak onların kimsesi olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak gerekmektedir. Bu amaçla Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ile Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi iş birliğiyle Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri rehberliğinde geçen yıl Ramazan ayında  uyguladığımız 'Kaptan Kalbe" ve “30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmaktır” projelerimizi bu Ramazan ayında da uygulamaya başladık. Hayırseverlerimizin desteğiyle gönüllü Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından iftar ve sahur yemeği hazırlanarak Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlilerimiz tarafından görev mahallinde bulunan ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yardıma muhtaç kimseler ve mülteci ailelere ikram edilmeye başlandı. Projenin uygulanmasında emeği geçen ve destek veren hayırseverlerimize teşekkür ederiz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan