Sulusaray İlçe Müftülüğü, din hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla vatandaşların dini bilgilerini ölçmeye yönelik din eğitimi taraması gerçekleştirdi.

Çalışma kapsamında hazırlanan sorular, 750 vatandaşa uygulandı.

Kur’an ve tecvidli Kur’an okumayı bilenlerle, vatandaşların temel dini bilgi seviyelerini tespit etmeye yönelik yapılan çalışmada, vatandaşların İlçe Müftülüğünden ve din görevlilerinden beklentileri de soruldu.

Yapılan din eğitimi taramasına İlçe bazında geniş katılım olduğunu belirten İlçe Müftüsü Hacı Ahmet Başaran, "Vatandaşlarımızın Diyanet İşleri Başkanlığımızdan ve Müftülüğümüzden beklentilerini göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Öyle ki vatandaşlarımızın din eğitimi konusundaki eksiklerini görmek ve gidermek, din görevlilerimizin önde gelen sorumluluklarındandır. Bizler de bu sorumluluk bilinciyle vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verme noktasında eksiklerimizi tespit etmek amacıyla bir tarama gerçekleştirdik. Tarama faaliyetinin sonuçlarına göre de hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu noktada emeği geçen din görevlilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan