Sulusaray İlçe Müftülüğü, Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "Beni Susuz Bırakma" adlı proje hazırladı.

Öğrencilere sosyal farkındalık, hayvan sevgisi ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur’an Kursları'na devam eden öğrenciler, cami, kurs ve evlerin bahçelerinde uygun olan alanlara sokak hayvanları için su kapları bıraktı. 

Belirli aralıklarla su kaplarının takibini de yapan öğrenciler, çevreye ve doğaya karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su sıkıntısı yaşadığına dikkati çeken İlçe Müftüsü Hacı Ahmet Başaran, doğaya ve canlılara karşı emanet bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Çevrenin ve içinde yaşayan canlıların insana emanet olduğunu belirten İlçe Müftüsü Başaran, Hz. Peygamberin; "Bir Müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o Müslüman için birer sadakadır." hadis-i şerifini hatırlatarak bu hadis-i şeriften hareketle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.

Amaçlarının çocuklarda merhamet duygusunu geliştirmek ve çevre duyarlılığı oluşturmak olduğunu dile getiren Müftü Başaran, "Çevremizdekilere merhamet edelim ki biz de merhamet görelim." diyerek vatandaşları da uygun alanlara sokak hayvanları için su kabı koymaya davet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan