Tokat Valiliği himayesinde yürütülen "Derdi Dert Edinenler Projesi" kapsamında, yaşam koşullarının elverişsizliği ile sosyal medyada gündem olan Afgan anne ile kızına, Tokat Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi sahip çıktı.

Afgan anne ile kızını ziyaret eden İl Müftü Yardımcısı Halime Bayram, durumu din görevlileri ile paylaştı.

Anne ile kızın zor şartlar altında yaşama tutunma çabasına kayıtsız kalamayan din görevlisi Raci Güdek, evini bedelsiz olarak anne ile kızına tahsis etti.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlilerince içerisi de düzenlenen ev, Afgan anne ve kızını sevinç gözyaşlarına boğdu. 

Din görevlilerine teşekkür eden anne; "Türk milleti azizliğini bir defa daha dünyaya göstermiş oldu." ifadelerini kullandı. 

Afgan ailenin ihtiyaçlarını üstlenen Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi, her zaman ailenin yanında olacaklarını bildirdi.

Koronavirüsle mücadelede ‘Vefa Hareketi’ devam ediyor

Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında din görevlileri sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor.

Koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışan din görevlileri, Zile İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Zile Şubesi iş birliğinde hazırlanan ve içerisinde un yer alan yardım paketlerini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan