Tokat İl Müftülüğüne bağlı Bedestenlioğlu 4-6 yaş Kur’an Kursu ve Saliha Hatun 4-6 yaş Kur’an Kursu öğreticileri, çocukların doğruluk bilincini geliştirmeleri amacıyla çeşitli yiyecek ve içeceklerin bulunduğu “Dürüst Bakkal” projesini hayata geçirdi.

Adı geçen projenin açılış programına katılan İl Müftü Yardımcısı Halime Bayram, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.), bütün insanlığa her bakımdan örnek olmuş ve ‘Güvenilir Muhammed’ yani ‘El-Emin’ ismiyle anılmıştır. Bizler de Peygamberimizin ümmeti olarak onun yolundan ilerleyerek çocuklarımıza bu bilinci vermeliyiz. Bunun için derslerde aktardığımız bilgilerin yanında yaptığımız projelerle de öğrencilerimizin derste öğrendikleri bilgileri gerçek hayatta bizzat uygulamalarını istiyoruz. 'Dürüstlük Bakkalı' projesi de bu anlamda en güzel örneklerden bir tanesidir. Bu proje sayesinde inşallah çocuklarımız doğruluk, dürüstlük ve güvenilirlik gibi birçok manevi değerlerini uygulayarak öğrenecekler.” dedi.

Uygulamaya dair bilgilendirmede bulunan Kur’an kursu öğreticileri ise şu bilgileri paylaştı:

“Dürüstlük Bakkalı birçok özelliği ile diğer bakkallardan ayrılıyor. Bu bakkalda ürünleri gösterecek, ürün parasını alacak bir satıcı yok. Paranın verilip verilmediğini veya eksik alınıp alınmadığını kontrol eden bir kamera veya gözlem yapan bir kimse de yok. İstedikleri malzemeleri alan öğrenciler, ürün bedellerini kasaya kendileri bırakarak yine para üstünü de kendileri alıyor. Tamamen öğrenciyi kendi vicdanı ile baş başa bırakarak aslında onlara ne kadar çok güvenildiği hissiyatının verildiği bu projede, öğrencinin doğruluğu, güvenilirliği, harcama bilincini tamamıyla kendi uygulaması sayesinde öğrenmesi amaçlanıyor.”

Editör: Mehmet Çalışkan