Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşların evlerine hizmet götürüyor. 

Bayburt

Bayburt İl Müftülüğü personeli, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara maddi-manevi destek sağlıyor.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için seferber olan din görevlileri; yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşları düzenli olarak evlerinde ziyaret ediyor.

Bir taraftan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan din görevlileri, diğer taraftan topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Bayburt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizleri, salgın nedeniyle endişe ve kaygı duyan vatandaşları telefonla arıyor, evlerinde ziyaret ederek moral veriyor.

Mersin/Tarsus

Mersin Tarsus’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına, din görevlileri de destek oluyor.

Vefa Destek Grubu kararları doğrultusunda ve İlçe Müftülüğü koordinesinde verilen talimatları sahada yerine getiren din görevlileri, risk grubunda bulunan yaşı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

118 mahallede çalışmalarını aralıksız sürdüren din görevlileri, vatandaşları evde kalmaya teşvik ediyor, onların yerine alış veriş yapıyor.

"Zayıflar ve yaşlılarınız hürmetine rızıklandırılırsınız." anlayışı ile yaşlılara hizmet ettiklerini belirten İlçe Müftüsü Ali Can; "Tarsus Müftülüğü olarak İlçemizin en ücra köşesine kadar vatandaşlarımızın her zaman hizmetinde olmaya devam ediyoruz. Her daim vatandaşımızın hizmetinde olan din görevlilerimiz, içerisinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde de yine maddi ve manevi vatandaşlarımızın hizmetinde ve yanında olarak onların gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa/Siverek

Şanlıurfa Siverek İlçe Müftülüğü personeli ile Türkiye Diyanet Vakfı Siverek Şubesi gönüllüleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor.

Bir taraftan vatandaşların maddi ihtiyaçlarını karşılayan din görevlileri, diğer taraftan topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan