Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgilleri ilk almaya başladığı yaz Kur'an kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Isparta

Isparta İl Müftülüğü tarafından “2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı” düzenlendi.

Hacı Ali Gökgöz Camii’nde düzenlenen programa Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Müftü Şahin, “Çok sevgili çocuklar, camilerimiz sizlerle birlikte çiçek açtı. Hepiniz bizler için birer çiçeksiniz. Velilerimizi de çocukları bu kurslara gönderdiği için tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.’ buyuruyor. Ne mutlu bizlere, ne mutlu sizlere! Bizler Kur’an’ın ve dini bilgilerin öğretildiği camilerdeyiz. Kıymetli velilerimiz, sizlerden ricamız, çocuklarımız kurstan sonra eve geldiklerinde onlara bugün neler öğrendiğini soralım. Hocalarımızın verdiği ödevleri yapmalarını sağlayalım. Onlara yardımcı olalım. Programın tertibinde emeği geçen hocalarımıza ve katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bitlis

Tatvan İlçe Müftülüğüne bağlı 130 cami ve Kur’an kursunda “Yaz Dönemi Kur’an Kursları” açıldı.

Açılış programında konuşan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, “Yaz Kur’an Kursları Başkanlığımızın en iyi hizmet alanlarından birisidir. Tatvan’da bu yıl ki Yaz Kur’an Kursları için tüm hazırlıklarımızı yaptık. 190 personelle kurslara gelen öğrencilere hem Kur’an hem de ahlaki değerler noktasında aktarılması gerekenleri aktaracağız. 190 Kur’an Kursu Öğreticimizin yaklaşık 3000 yavrumuzla buluşarak sezonu dolu dolu geçirmesini arzu ediyoruz. Bütün gençlerimizi ve çocuklarımızı camilerimize bekliyorum.” diye konuştu.

Tunceli

Tunceli il ve ilçe müftülüklerine bağlı tüm cami ve Kur'an kurslarında "Yaz Dönemi Kur'an Kursları" eğitime başladı.

İl Müftüsü Şevket Dilmaç, açılış programı yapılan cami ve Kur'an Kurslarını ziyaret etti.

Çocuklarla yakından ilgilenen Müftü Dilmaç, çocuklara ve öğreticilerine başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan