Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince 18 Temmuz – 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenen 2022 Yılı Yatılı Yaz Kur’an Kursları "Kapanış Programı" ile sona erdi.

Amasya

Amasya İl Müftülüğü tarafından Helvacı Kız Kur’an Kursu’nda düzenlenen Yatılı Yaz Kur’an Kursuna katılan gençler, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katıldı.

Dört hafta boyunca yatılı olarak gerçekleştirilen kurs sonunda program düzenlendi.

Programda konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Bizler öğrencilerimize küçük yaşta Allah’ı ve Peygamberimizin örnek hayatını öğretmenin gayreti ve mutluluğu içerisindeyiz. Zira Peygamber Efendimiz; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.’ buyuruyor. İşte o hayırlıların arasına girebilmek için sizler buralardasınız. Öğretme durumunda olan hocalarımız da buradalar. İnşallah Peygamber Efendimizin o ‘hayırlı’ diye tarif ettiği insanların arasına gireriz. Yine Peygamber Efendimiz başka bir hadis-i şerifinde; ‘Ya öğrenen ol, ya öğreten ol ya da bunları sev.’ buyuruyor. İşte hocalar öğreten, sevgili çocuklar da öğrenen durumundalar. Yaz Kur’an Kursları’na geldiğiniz için, Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğiniz için, Allah’ı sevdiğiniz için sizleri tebrik ediyor, sizlere emek veren hocalarımıza ve ailelerinize de teşekkür ediyorum. Sizlerden isteğimiz öğrenmiş olduğunuz dua ve sureleri, namazlarda okuyarak tekrar edeceksiniz. Eğer öğrendiğiniz bilgileri tekrar etmezseniz, çabuk unutursunuz." dedi.

Program sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Aydın 

Efeler İlçe Müftülüğüne bağlı Adnan Menderes İmam Hatip Proje Okulu Yatılı Yaz Kur'an Kursu’nda kapanış programı düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Hasan Güneş, İl Müftü Yardımcısı Melek Sevindi, Efeler İlçe Müftü Vekili Ethem Yaşar, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda gençler şiirler okuyup, koro eşliğinde ilahiler söyledi.

İl Müftüsü Güneş, "Başkanlığımızın ilk kez düzenlediği Yatılı Yaz Kur’an Kurslarının eğitim-öğretim dönemi sona erdi. Bu süreçte öğrenciler hem dinini öğrenme imkanı buldu hem de arkadaşları ve hocaları ile yaptıkları etkinliklerle eğlendiler. Faydalı bir süreç olduğu kanaatindeyiz. Katılım sağlayan gençlerimize, bizlere çocuklarını emanet eden ailelerine ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan İl Müftü Yardımcısı Sevindi ise “Kurs içinde ve dışında icra ettiğimiz her türlü faaliyet, geleceğimiz olan gençler için önem arz etmektedir. Onları en iyi ve en donanımlı şekilde yetiştirme gayretiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Program sonunda Müftü Güneş öğrencilere, katılım belgesi ve hediyeler takdim etti.

Bingöl

Bingöl İl Müftülüğünce düzenlenen “Yatılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, "Çocuklarımızın Kur'an eğitimini doğru bir şekilde almasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaz kursları hem tecrübesi hem de sahada uzman personeli ile bir sembol haline gelmiştir. Çocuklarımız kurslarımızda Kur'an eğitimi almanın yanında pedagojik açıdan uzman görevlilerimiz tarafından duygusal ve bilişsel açıdan da desteklenmektedirler." dedi.

Daha sonra Kur’an kursu öğrencileri arasında yapılan "Hadis Ezberleme Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Program İl Müftülüğü tarafından yapılan çeşitli ikramlarla sona erdi.

Bolu

Bolu İl Müftülüğünce açılan çocukların başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere temel dini bilgiler eğitimi aldığı; piknik, kültürel ve spor faaliyetlerle milli ve manevi değerlerle buluştuğu "Yatılı Yaz Kur'an Kursları" tamamlandı.

Bu kapsamda Merkez Bölge Yatlı Kur’an Kursu ve Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an kurslarında kapanış programları düzenlendi. 

Programda öğrenciler dönem boyunca öğrendiklerini sergileme fırsatı buldu.

Öğrencilerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Allaha şükürler olsun bu yıl camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda açılan Yaz Kur’an Kurslarımıza yoğun ilgi oldu. Kurslarımıza devam eden öğrenciler Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere, temel dini bilgileri, namaz kılmasını ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiler." dedi.

Çocuklarla velilerine seslenen Müftü Tahiroğlu, "Sevgili yavrularımız, sizler bizim için çok önemlisiniz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizsiniz. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar ve sağlıklı ömürler dilerim. Kıymetli anne babalar, bizim amacımız Yaz Kur’an Kurslarımızda verdiğimiz eğitimle, çocuklarınızı ömür boyu hayırlı bir evlat, dinine, vatanına, milletine hayırlı ve ahlaklı birey olmaları için gayret gösterdik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı, maddi ve manevi bakımdan yetişmeleri için çaba sarf eden ve bizlere emanet eden sizlere teşekkür ederim. Çocuklarımıza gece gündüz demeden emeği geçen tüm Kur’an Kursu Öğreticilerine da teşekkür ederim." dedi.

Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrenci velilerinin katıldığı program, belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan