Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşların evlerine hizmet götürüyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması ile birlikte valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grupları" oluşturuldu.

İl ve ilçelerde vatandaşın hizmetinde olan Vefa Sosyal Destek Grupları'nda gönüllü olarak yer alan din görevlileri, yaşlı ve hasta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak onlara umut oluyor.

Antalya

Antalya İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında yaşlı olan ve kronik hastalığı olduğu için sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını evlerine götürüyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için seferber olan din görevlileri, yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşları düzenli olarak evlerinde ziyaret ediyor.

Bir taraftan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan din görevlileri, diğer taraftan topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Çalışmalar hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Osman Artan; "Tüm dünya olduğu gibi ülkemiz de koronavirüs salgını ile karşı karşıya. Zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde, 65 yaş üstü ve dezavantajlı gruplar kapsamında bulunan evden çıkamayan, kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında din görevlilerimiz aktif olarak görev almakta. Her bir görevlimiz görev yaptığı bölgede salgın nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlı, engelli ve kronik hasta vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ev ev ziyaret etmek suretiyle gönüllü olarak hizmet etme gayreti içerisinde. Bu nedenle vefakâr din gönüllüsü kardeşlerimi tebrik ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileyerek onları yatsı ezanından sonra minarelerden yükselen dualara 'âmin' demeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöl

Bingöl’de "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara umut olan din görevlileri, yaşlıların emekli maaşlarını PTT iş birliği ile evlerinde teslim etti.

Osmaniye

Osmaniye'de yaşlı ve hasta vatandaşlar için seferber olan din görevlileri, "Vefa Sosyal Destek Grubu" ile birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Şanlıurfa/Halfeti

Şanlıurfa Halfeti'te Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapan Fatma Samsa ise 80 yaşında olan ve yalnız yaşayan komşusunu her gün ziyaret ediyor.

- Edibe teyzenin mutlu bakan gözlerini hergün gördüğüm için Allah’a şükrediyorum

Yaşlı komşusunun sobasını yakıp ihtiyaçlarını karşılayan Samsa,"Edibe teyzenin mutlu bakan gözlerini her gün gördüğüm için Allah’a şükrediyorum." diyor.

Editör: Mehmet Çalışkan