Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyacını katrşılamak üzere İçişleri Bakanlığnca valilikler bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına destek veren din görevlileri, 81 ilde vatandaşın hizmetine koşuyor.

Adana Valiliği koordinesinde çalışmalarını sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri, Adana’da 89 yaşındaki bir vatandaşa umut oldu.

Vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret eden Seyhan İlçe Müftülüğü din görevlileri, Mithatpaşa Mahallesi'nde yalnız yaşayan 89 yaşındaki Nebile Zihinli’ye ulaşamayınca yaşlı kadın için harekete geçti.

Kur’an kursu öğreticilerinin sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine Nebile Zihinli evinden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Ankara/Sincan

Sincan Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na 130 din görevlisiyle destek veren Sincan İlçe Müftülüğü, yaşlı ve hasta vatandaşlar için seferber oldu.

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olduğu için evlerinden çıkamayan vatandaşları tek tek ziyaret eden din görevlileri, üzerinde kendi iletişim bilgilerinin bulunduğu 'Vefa Gönüllüsü' kartını bırakarak yardıma ihtiyaç duymaları halinde günün her saati kendileriyle doğrudan iletişime geçebileceklerini söyledi.

Sincan Müftülüğünce Atatürk Mahallesi'nde 800’ün üzerinde ailenin ihtiyacı karşılandı.

Türkiye Diyanet Vakfı Sincan Şubesi gönüllüleri ise ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardım ulaştırdı.

Adıyaman

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, din görevlileriyle birlikte vatandaşın hizmetinde olduklarını belirterek; "Koronavirus salgını nedeniyle evde kalınması adına sürekli yapılan çağrıları vatandaşlara anlatmalıyız. Olumsuz gibi görünen bu durumu olumlu hale çevirmenin mücadelesi içinde olmalıyız." dedi.

Evde kalınan sürecin, kişinin kendisine ayırabileceği en kıymetli zaman olduğunu dile getiren İl Müftüsü Taşcı, "Kendimizle, ruhumuzla, kalbimizle, gönlümüzde baş başa kalabiliriz." değerlendirmesinde bulunarak şöyle devam etti:

"Bu süreci atlattıktan sonraki hayatımıza bir hazırlık, yeni bir başlangıç yapabiliriz. Böyle musibetler ne ilk ne de son olacak. Dünya yaratıldığından beri, Hz. Adem'den günümüze, günümüzden de kıyamete kadar bu gibi musibetler her daim olmuş, olmaya da devam edecek. Önemli olan bizlerin bu süreci Müslümanca atlatabilmesi, bu dezavantaj gibi gözüken şu hali avantaja çevirmenin mücadelesini vermemiz gerekir."

Antalya

Benzer görüntüler Antalya, Ardahan ve Bingöl'den geldi.

"Tehlike saçan yaşlılar değildir! Tehlike altında olan onlardır. Yaşlılar toplumun bereketidir." şiarıyla hereket eden din görevlileri, en ücra köylere kadar ulaşarak kronik hasta ve yaşlı vatandaşların ihtiyacını karşıladı.

Ardahan

Ardahan Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına destek veren din görevlileri, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyacını karşılama noktasında mesai mefhumu gözetmedi.
 

Bingöl/Kiğı

Kiğı kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına destek veren din görevlileri, yaşlı ve hasta vatandaşların alışveriş, ilaç ve maaş işlemlerine yardımcı oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan