Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Valilik ve diğer kurumlarla iş birliği içerisinde organize edilen programlarda, 15 Temmuz Ruhu yaşatılarak şehitler için okunan binlerce Hatm-i Şerifin duası yapıldı.

Ankara/Keçiören

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Keçiören İlçe Müftülüğü gençlere yönelik bir program düzenledi.

“Şahidiz: Şanlı Direnişe” temasıyla gerçekleştirilen programda gençlere hitap eden İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, “Öncelikle bizlere bu güzel vatanı emanet eden ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. 5 yıl önce gerçekleşen 15 Temmuz ihanetini gençlerimizin hatırlaması ve onu anması gelecek nesillerimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Yüzyıllardır süre gelen mücadele neticesinde vatan haline gelen bu toprakların bizler tarafından korunmasının önemi 15 Temmuz’da daha da anlam kazanmıştır.” dedi.

Gençlerin kendi yazdıkları 15 Temmuz’u anlatan şiir, mektup ve kompozisyonların okunmasıyla devam eden program, gençlere hediye takdimi ve şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

Antalya

Antalya’da 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik günü etkinlikleri çerçevesinde Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.

Konyaaltı Caddesi üzerinden başlayan 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Yürüyüşünde binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı" saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın yaptığı dua ile devam etti.

Fotoğraf ve film gösterimleri, Mehter takımı gösterisi, tasavvuf müziği dinletisi, şiir okunması, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesi ve söyleşinin gerçekleştiği program, Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan Keskin’in gece 00:13’te okuduğu salâ ile sona erdi.

Batman

15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik günü etkinlikleri Batman’da Kudret Camii'nde gerçekleşen Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve Dua programı ile başladı.

Din görevlileri şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavet etti, Mevlid-i Şerif okudu.

İl Müftüsü Turgut Erhan, şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in duasını yaptı.

Yine şehit aileleri ve vatandaşların katılımıyla şehitlik ziyaret edilerek şehitler kabirleri başında dualarla anıldı.

Batman Atatürk Parkın’da düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı" saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı dua ile devam etti.

Programda Mehteran takımı marşlar söyledi, çeşitli sanatçılar türküleriyle sahne aldı. 

Batman genelinde yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişimi ve halkın direnişinin anlatıldığı birçok sinevizyon gösteriminin izletildiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Saat 03:15'te topluca kılınan sabah namazıyla sona erdi.

Gümüşhane/Torul

Gümüşhane Torul İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an Kurslarında açılan Yaz Dönemi Kur’an Kursu öğrencileri 15 Temmuz Destanını andı.

Torul İlçe Müftülüğü Merkez Kur'an Kursu öğretici ve öğrencilerinin düzenlediği "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programında öğrenciler tarafından Kur’an’ı Kerim okundu, ilahi ve ezgiler söylendi.

Program, öğrenciler tarafından 15 Temmuz şehitleri için okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılması ile sona erdi.

Karaman

Karaman’da ise İl Müftüsü Faruk Gürbüz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve İl Müftü Yardımcısı Adem Bahcıvan, Zeyve Sultan Kur'an Kursu, Mimar Sinan Kur’an Kursu, Molla Fenari Kur’an Kursu öğrencilerinin 15 Temmuz münasebetiyle hazırlamış oldukları programa katıldı.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi ruhunu canlı tutmak amacıyla düzenlenen programlarda Kur’an’ı Kerim okundu, ilahi ve ezgiler söylendi.

Şiir dinletilerinin ardından Kur’an kursu tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Van/Tuşba

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Tuşba’lı gençler şehitliği ziyaret etti.

Zeve Şehitliğinde düzenlenen programda şehitlerin kabirlerinde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Van Tuşba İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş ile Sümeyye Deniz ve Rümeysa Yiğit’in rehberliğinde gerçekleşen ziyarette öğrenciler tarafından Şehit Ömer Halis Demir’e hitaben yazılan 30 kurşun adlı şiiri okunarak Türk bayrağı açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan