Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." çağrısında bulunmuştu.

Başkan Erbaş’ın çağrısı üzerine 81 ilde harekete geçen din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara evlerinde hizmet vermeye başladı.

Amasya

Amasya Valiliği ile İl Müftülüğü iş birliğinde din görevlilerinden oluşturulan bir ekip, emekli veya yaşlılık aylığını, sokağa çıkmaları sınırlandırıldığı için alamayan vatandaşlara, maaşlarını almaları konusunda yardımcı oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için seferber olan din görevlileri, yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşları düzenli olarak evlerinde ziyaret ediyor.

Bir taraftan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan din görevlileri, diğer taraftan topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Arkalarında namaz kıldıkları din görevlilerini karşılarında görünce duygulanan vatandaşlar, yaptıkları hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek dua ediyor.

Çankırı/Korgun

Çankırı Korgun İlçe Müftülüğü koordinesinde yaşlı vatandaşlar için büyük bir gayretle çalışan din görevlileri, "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında bir taraftan yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılarken, diğer taraftan dini ve manevi rehberlik hizmeti veriyor.

Koronavirüs tedbirlerine riayet ederek evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşları ziyaret eden din görevlileri, vatandaşların ihtiyaçlarını soruyor, dertlerini dinliyor, madidi-manevi destek verirken moral ve motivasyon sağlıyor.

Ziyaret edilen her haneye, din görevlilerinin her zaman onların yanlarında olacağı hatırlatılıyor.

Karaman

Karaman İl Müftülüğü personeli, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" ile birlikte evlerinden çıkamayan vatandaşlar için alışveriş yaparak evlerine teslim ediyor.

Vatandaşların resmî iş ve işlemlerinde de onlara yardımcı olan din görevlileri, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan