Koronavirüsle mücadelede 81 ilde sahada olan din görevlileri, bir yandan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan vatandaşları virüse karşı alınan yeni tedbirler konusunda bilgilendiriyor ve tedbirlere uymaya davet ediyor.

Virüsün Türkiye'de ilk görüldüğü günden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde sahada mücadele veren din görevlileri, vatandaşlara bu zor günlerde destek olmak amacıyla il ve ilçe bünyesinde 81 ilde seferber oldu.  

Din görevlileri, bir taraftan vatandaşları koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendirirken diğer taraftan alışveriş ihtiyaçlarını karşılıyor.


Aydın/Karpuzlu

Karpuzlu İlçe Müftülüğü din görevlileri, "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşların evine hizmet götürüyor.

İlçede görev yapan diğer kamu görevlileri ve mahalle muhtarları ile el ele veren din görevlileri, yaşlı ve hasta vatandaşların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılıyor.

Denizli

Denizli İl Müftülüğü ile 19 ilçe müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan kronik hasta ve yaşlı vatandaşların evlerine hizmet götürüyor.

Denizli genelinde yapılan çalışmalar hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Mehmet Aşık; "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de koronavirüs salgını ile karşı karşıya. Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olup da evden çıkamayan, kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarının karşılanması hususunda, din görevlilerimiz ve diğer kamu görevlileri aktif bir şekilde görev almaktadır. Her bir görevlimiz görev yaptığı mahallede salgın nedeniyle tedbir kapsamında sokağa çıkamayan yaşlı, engelli ve kronik hasta vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanması için ev ev ziyaret etmek suretiyle gönüllü olarak hizmet etmektedir. Bu vesileyle vefakâr din görevlilerimizi tebrik ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.  Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın evde kalmalarını, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını hatırlatmak istiyorum. Sağlıklı günlere ulaşmak için yapılan uyarılara uymamız gerektiğini belirterek, halkımızı yatsı ezanından sonra minarelerden yükselen dualara 'âmin' demeye davet ediyorum." dedi.

Denizli/Merkezefendi

Denizli Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet ise, "Kaymakamlığımızın himaye ve nezaretinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda din görevlilerimiz görev yapıyor.  65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın market ve pazar ihtiyaçlarının giderilmesi, ilaçlarının alınması, maaşlarının çekilip teslim edilmesi konusunda gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. 

Tokat/Erbaa

Benzer görüntüler Tokat ve Ordu'dan...

Tokat Erbaa İlçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na destek veren din görevlileri, mesai mefhumu gözetmeden yaşlı ve hasta vatandaşların yardımına koşuyor.

Ordu

Ordu İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri de Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor ve koronavirüs tedbirleri konusunda bilgi veriyor.

Editör: Mehmet Çalışkan