Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince 90 bini aşkın camide "Üç Aylar ve Regaib Gecesi" programları düzenlendi.

Regaib Gecesi dolayısıyla düzenlenen programlara aileleriyle birlikte katılan vatandaşlar hep birlikte dua etti.

Ardahan 

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili münasebetiyle Ardahan İl Müftülüğünce Merkez Camii ve il genelindeki tüm camilerde program düzenlendi.

Programlarda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Merkez Camii'nde düzenlenen programda İl Müftü Vekili Mikail Polat, Regaib Kandili'nin anlam ve önemine dair sohbet etti.

Eskişehir 

Tepebaşı İlahiyat Camii'nde düzenlenen program akşam namazına müteakip Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftülüğü İlahi Korusu'nun Mevlid-i Şerif ve ilahiler okuduğu program, İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaptığı sohbet ve dua ile son buldu.

Kars

Kars'ta Evliya Camii'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Yusuf Eviş, "Bu mübarek aylar, geceler ve kandiller; kendimizi gözden geçirme, zaman nimetini iyi değerlendirme, kulluk şuurumuzu ve kardeşlik hukukumuzu güçlendirme hususunda bize fırsatlar sunan manevi iklimlerdir." dedi. 

Yapılan duanın ardından yatsı namazının kılınması ile program sona erdi.

Kilis

Regaib Kandili coşkusunun yaşandığı bir diğer adres Kilis oldu.

Şehir merkezinde bulunan Kadı Camii, Tekke Camii, Hacı Cümbüş Camii, Hacı Faruk Kayabaş Camii ve Ballıoğlu Camii başta olmak üzere tüm camilerde program düzenlendi.

Hacı Mustafa Cümbüş Camii'ndeki programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, "Allah'ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi idrak ederek Yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi ve yaşadığımız hayatı muhasebe etmemiz için çok kıymetli fırsatlardır." diye konuştu.

Program sonunda cemaate ikramlarda bulunuldu.

Tokat

Tokat İl Müftülüğü Regaib Kandili dolayısıyla il ve ilçelerdeki camilerde "Regaib Kandili Programı" düzenledi. 

Tokat Ali Paşa Camii'nde düzenlenen programda din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, kasideler seslendirildi.

İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, "Dua ve istiğfarların çokça kabul edildiği zamanlar ve mekanlar vardır. İşte idrak ettiğimiz Regaip Gecesi böyle bir zaman dilimidir. Böyle gün ve geceleri vesile kılarak hayatın çeşitli sıkıntıları ile nefsin şiddetli baskıları karşısında mücadelede yorgun düşen ruhlarımıza dua ve niyazla yeniden heyecan ve coşku kazandırmalıyız. Sadece kendimiz için değil ümmet şuuruyla bütün Müslümanlar için dua edebilmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Tekirdağ

Tekirdağ Süleymanpaşa Rüstempaşa Camii'nde "Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif Programı" düzenlendi.

Programda İl Müftüsü İsmail İpek, "Üç Aylar ve Regaib Kandili" konulu vaaz ederek üç ayların mana ve ehemmiyetine dair bilgiler paylaştı.

Program yapılan dua ile tamamlandı.

Trabzon

Vakfıkebir'de "Regaib Kandili" münasebetiyle hastalar ziyaret edildi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük, hasta ve yakınlarına moral ve manevi destek vermek amacıyla din görevlileri ile birlikte hasta vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Sakarya

Regaib Kandili münasebetiyle Sakarya İl Müftülüğü tarafından Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde (SEAH) yatmakta olan hastalar ile hastane personeli ziyaret edildi.

Van

Van'da ise Regaib Kandili dolayısıyla engelli bireyler ve ailelerine yönelik çevrimiçi "Regaip Kandili Programı" düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan, böyle gecelerin dua, ibadet ve istiğfarla geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ankara İl Müftülüğü Kur'an Kursu Öğreticisi Canan Atalay'ın işaret dili çevirmeni olarak katıldığı programa farklı illerden de katılım oldu.

Program Mevlid-i Şerif ve dua ile tamamlandı.

Bitlis

Bitlis Aile Danışmanlık ve Rehberlik Bürosu tarafından Regaib Kandili münasebetiyle kadınlara yönelik program düzenledi.

Programda din görevlisi Emine Elif Korkman Yurci tarafından "Üç ayların" önemi konulu sohbet gerçekleştirilerek dua edildi.

İzmir/Bayraklı

İzmir Bayraklı İlçe Müftülüğü Regaib Kandili münasebetiyle "Rağbetimiz Rabbimize Gençlik Buluşması" düzenledi.

Bayraklı Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki programda İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu gençlerle buluştu.

Gençlerin sabır, şükür ve dua temalı çalışmanın ardından program, Din Hizmetleri Uzmanı Emine Akbulut Şahin'in "Rağbetimiz Rabbimize" konulu konferansı ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan