"10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında il ve ilçe müftülükleri engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Van

Van İpekyolu İlçe Müftülüğü, salgın günlerinde dışarı çıkamayan engelli vatandaşlara destek oldu.

"Engelliler Haftası" kapsamında engelli vatandaşları ve ailelerini ziyaret eden İpekyolu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Melike Şen ve Engelliler Koordinatörü Aslıhan Öztürkçü, ziyaret etikleri yetim ve otistik engelli Özcan Karagülle’nin bir isteğini yerine getirdiler.

Evlerinde televizyon olmadığı için din görevlilerinden televizyon talebinde bulunan Özcan’ın isteği, İlçe Müftülüğüne iletildi. Bunun üzerine İlçe Müftü Vekili Sacit Emiri ve Müftülük personeli, kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları televizyonu, aynı gün Özcan Karagülle’nin evine teslim ettiler.

İpekyolu İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü Aslıhan Öztürkçü; "Özcan kardeşimizin sevinci karşısında çok duygulandık. Özcan’ın sevincini herkesin görmesini isterdim. Bu isteği yerine getiren başta İlçe Müftümüz olmak üzere mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızın buyurduğu gibi; göremeyene göz, konuşamayana dil, işitemeyene kulak olmak ne yüce bir bahtiyarlıktır." dedi.

Artvin

Artvin İl Müftülüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, engelli vatandaşların ailelerine ziyaretler gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Hasan Güneş, Müftülük personeli ile birlikte engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette din görevlisinin Kur’an öğrettiği engelli bir vatandaşın okuduğu hatim-i şerifin duası, İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından yapıldı.

Öte yandan ziyaret edilen engelli vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi.

Bilecik

Bilecik Bozüyük İlçe Müftülüğünde görev yapan din gönüllüleri, "Engelliler Haftası"

kapsamında engelli derneklerini ve İlçede ikamet eden engelli vatandaşların ailelerini ziyaret ettiler.

Engelli vatandaşların ihtiyaçlarını dinleyen din görevlileri, yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim ettiler.

Mersin

Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi,  beraberindekilerle birlikte Akdeniz İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ahmet Buğutekin tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi engelli vatandaşları ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde, engelli vatandaşların istek ve talepleri dinlendi.

İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlara gıda kolisi yardımının yanı sıra nakdî yardımlarda bulunuldu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren engelli vatandaşlar ise Ramazan ayında gerçekleştirdikleri bu ziyaretten dolayı İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.

Sivas

Sivas’ın Suşehri ilçesinde ise engelli bir gence akülü sandalye hediye edildi.

Suşehri İlçe Müftülüğü Taşköprü Mahallesi Camii İmam Hatibi Mustafa Can, 20 yaşındaki engelli gence akülü sandalye hediye etti.

Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını kapsamında Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına destek veren Mustafa Can,  “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” münasebetiyle ziyaret ettiği gence, akülü sandalye hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan