Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" ile “Cami Çocuk Buluşmaları” düzenlendi.

İl ve ilçe gençlik koordinatörlerince yürütülen programlarda milli ve manevi değerler eğitimi, sosyal etkinlikler, kitap okuma, seminerler, spor müsabakaları, şiir ve musiki faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bursa/Mudanya

Mudanya Müftülüğü tarafından Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Yerleşkesinde düzenlenen kampa 12-14 yaş aralığındaki öğrenciler katıldı.

İlçe Müftülüğünce “Gençlerimizle Değerliyiz, Genç Kardeşim Sensiz Olmaz” sloganıyla gençlere yönelik birçok projenin hayata geçirildiğini ifade eden Mudanya Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizle Diyanet İşleri Başkanlığımız arasında bir ünsiyet oluşturabilmek, etraflarına tefekkürle bakabilmelerine yardımcı olmak, değişen dönüşen dünyada kendi değerlerimizle barışık kalabilmek, fert olarak yapabileceklerinin farkına varıp üstat Necip Fazıl'ın ifadesiyle sağına soluna bakmadan aileleri için, ülkemiz ve devletimiz için 'ben de varım' diyebilen bir nesil inşa edebilmeyi hedefliyoruz. Derdimiz yeni neslin doğru yol üzerinde olma ve kalma mücadelesini anlamak ve anlatabilmektir." ifadelerini kullandı.

Manisa/Salihli

"Gençliğe Değer" projesi kapsamında Salihli İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençlere yönelik "Ara Dönem Gençlik Kampı" düzenlendi.

Zafer Erkek Kur'an Kursu'nda düzenlenen kampta çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

Kampın kapanış programında gençlerle bir araya gelen İlçe Müftü Vekili Yaşar Güç, öğrencileri tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Van

Van İl Müftülüğü koordinesin öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duyguları ile yetişmelerine katkı sunmak amacı ile hazırlanan "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı"na sekiz ilçeden 320 öğrenci katıldı.

Dört gün süren kampta öğrenciler, değerler eğitimlerinin yanı sıra tarihi gezilerle de Van’ın tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.

Kamp programı kapsamında Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu gençlerle buluştu.

Tokat 

Tokat il ve ilçelerinde müftülüklerce “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” düzenledi.

Tokat İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce kız öğrenciler için İbn-i Kemal Yatılı Kız Kur’an Kursunda, erkek öğrenciler için ise Uluslararası Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda düzenlenen kampta 61 öğrenci 4 gün boyunca çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

Kampın sonunda tüm öğrencilere "Katılım Belgesi" ile çeşitli hediyeler verildi.

İstanbul/Pendik

Öte yandan okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve onlara cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında “Cami Çocuk Buluşmaları” gerçekleştirildi.

Pendik İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde hayata geçirilen proje sonunda düzenlenen törenle çocuklar ödüllendirildi. 

Ödül töreninde konuşan Pendik Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Ünal, “Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir. Onların camiyle, cemaatle buluşmasını ve namaz alışkanlığı kazanmalarını sağlayan projeye katılım sağlayan yavrularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum.” dedi.

Siirt

Siirt’te çocuklara namaz kılma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl ara tatilde düzenlenen “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında çok sayıda çocuk vakit namazlarında camilerde buluştu.

Bu kapsamda Abdülkerim Kuzu Kadir Camii’nde cemaatle namaza katılan çocuklar ödüllendirildi.

Kilis 

Kilis İl Müftülüğünce hayata geçirilen “Haydi Çocuklar Camiye” isimli proje kapsamında yarıyıl tatilinde yüzlerce çocuk camiyle buluştu.

Yarıyıl tatilini camide değerlendiren çocuklar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, “Yarıyıl tatilinde ‘Haydi Çocuklar Camiye’ çağrısında bulunduk ve çocuklarımız çağrımıza kulak vererek camilerimizi doldurdu. Çocuklarımız inşallah Efendimizin ‘Kalbi mescitlere bağlı olan kimse, Allah'ın arşının gölgesinden başka hiçbir gölgenin olmayacağı kıyamet gününde onun gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insandan biri olacaktır.’ müjdesine nail olacaklardır.  Dinine, vatanına, bayrağına bağlı nesiller inşa etmek için ulaşılmadık genç bırakmamak için gayret sarf eden din görevlilerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan