Miraç Gecesi dualarla idrak edildi.

İl ve ilçe müftülüklerince "Miraç Gecesi" dolayısıyla ülke genelinde düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Bursa İl Müftülüğü, Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan Diyanet Mola Platformu'nda "Miraç Kandili Özel" programı düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü İzani Turan'ın yaptığı duayla devam etti.

İl Müftüsü Turan tarafından yapılan duaya, otobüs saatini bekleyen yolcular hep birlikte 'amin' dedi.

Hz. Peygamberin Miraç yolculuğu hakkında bilgi verilen program sonunda, yolculara kandil simidi ve hurma ikram edildi.

Denizli

Acıpayam Merkez Aşağı Mahalle Camii’nde düzenlenen "Miraç Kandili" programında gençlere, Peygamber Efendimizin Miraç yolculuğu anlatıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen programa, çok sayıda genç katıldı.

Giresun

Espiye Merkez Camii’nde düzenlenen Miraç Kandili programında din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kuralına riayet ederek camiyi dolduran vatandaşlar, salgın hastalığın son bulması için hep birlikte dua etti.

Miracın Müminlere Mescid-i Aksa'yı hatırlattığını kaydeden İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, "Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç, bir bereket yolculuğudur. Miraç, bir ümit ve diriliş yolculuğudur. Miraç; beşeriyetin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, kulun Rabbine yükselişidir. Kişinin kendi semasına, iç dünyasına yaptığı yolculuktur. Miraç sadakattir, imanla küfür arasında ince bir çizgi, imanın ibresidir. Müminin miracı namazdır. Peygamber Efendimizin getirdiği en büyük hediyedir namaz." diye konuştu.

Kilis

Kilis İl Müftülüğünce düzenlenen Miraç Kandili programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

Program İl Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Şırnak

Şırnak İl Müftülüğü, Merkez Geylani Camii'nde "Miraç Kandili Özel" programı düzenledi.

Şahsi seccadeleriyle maskeleri takılı bir şekilde camiye gelen vatandaşlar, Kovid-19 tedbirleri kapsamında fiziki mesafeye uygun olarak saf tuttu.

Din görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulup Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu program, İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan