Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, il ve ilçe müftülüklerine bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitimler "uzaktan eğitim" yöntemiyle sürdürülüyor.

Bu kapsamda Batman İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında minikler, "uzaktan eğitim" metoduyla öğreniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kur'an kurslarında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından, Batman Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursları, uzaktan eğitime başladı.

Kur'an kursu öğreticileri, düzenli olarak öğrencilerin aileleriyle görüntülü olarak görüşüyor, bir taraftan ailelere moral ve motivasyon sağlanırken diğer yandan ailelerin de katılımıyla çocuklara çeşitli etkinlikler yaptırılıyor.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, uzaktan eğitimle öğreticilerin öğrencileriyle iletişime geçtiğini, birçok aktivitede bulunduklarını ve böylelikle velilere çeşitli aktivite ve eğitici oyun tavsiyeleri ile de çocukların bu süreci daha faydalı ve verimli geçirebilmeleri adına katkıda bulunduklarını belirtti.

Mersin /Tarsus 

"Uzaktan eğitim" yöntemiyle derslerin aralıksız devam ettiği illerden biri de Mersin oldu.

Tarsus İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Hafızlık Kur’an Kursu'nda, uzaktan eğitim yöntemiyle öğrenciler hafızlık eğitimine kaldığı yerden devam ediyor.

Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can, "Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçiyor. Herkesin sağlığı ve güzel günlere erişebilmesi için alınan kararlara uymak gerekiyor. Kur’an kurslarında eğitime bir süreliğine ara verildiği için biz de öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına uzaktan eğitim yöntemiyle hafızlarımızın ezberlerini takip etmeye devam ediyoruz." dedi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan