Diyanet İşleri Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde; "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla düzenlenen fidan dikim etkinliklerine, "81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" projesiyle destek oldu.

Proje kapsamında; "81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" sloganıyla, il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler adına 81 ilde 81 bin fidan dikildi.

Ankara

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Pursaklar'da düzenlenen fidan dikim etkinliğine din görevlileri ile hafızlık öğrencileri katıldı.

İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Ehli Beyt, Darul Erkam ve Altınova Kur’an kurslarında eğitim gören hafız öğrenciler ve din görevlilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte onlarca fidan toprakla buluşturuldu.

Bolu

"Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla Bolu'da bin 200 fidan dikildi.

Dörtdivan İlçesi Ortaköy kırsalında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde Vali Vekili Nurhalil Özçelik ve İl Müftü Vekili Ahmet Halıcı, ilçe müftüleri, din görevlileri ve hafızlık Kur'an kursu öğrencileriyle birlikte fidan dikti.

İl Müftü Vekili Halıcı, "Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Bolu bırakmak için gerçekleştirilen geleceğe nefes kampanyasına destek veren, emek sarf eden öğrencilerimize ve din gönüllüsü arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

Çorum

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Sungurlu İlçe Müftülüğü Şehit Yavuz Selim Karaman Proje Hafızlık Kur'an Kursu ve İmam Hatip Orta Okulu'nda fidan dikim etkinliği düzenlendi.

İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Başkanlığımızın, '81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor' projesi çerçevesinde fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu çok önemli bir faaliyettir. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Kocaeli

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Kocaeli'de düzenlenen fidan dikim etkinliğinde İl Müftülüğü din görevlileri ve hafızlık Kur'an kursu öğrencileri binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Isparta

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle Sütçüler İlçesi Çandır Ağaçlandırma Alanı'nda gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğine İl Müftüsü Bayram Şahin, Sütçüler İlçe Müftüsü Önder Özkan, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, din görevlileri, hafız öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

"Bugün Fidan, Yarın Nefes" sloganıyla düzenlenen etkinlikte konuşan İl Müftüsü Şahin, "Gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak, çocuklara en temel borcumuzdur. 2021 Ağustos ayında yangından zarar gören Sütçüler İlçesi Çandır Köyü'nde fidan dikimi gerçekleştirdik. Özellikle çocuklarımızın birer doğa dostu olmasını amaçlıyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Manisa

Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında, Manisa'daki Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi gören öğrenciler, gençlik koordinatörlüğü, TDV kadın kolları, TDV gençlik gönüllüleri, Manisa Yuntdağı bölgesinde 100 fidan dikti.

Etkinliğe Manisalı kadınlar, gönüllüler ve çocuklar da katıldı.

Muğla

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Muğla'da yanan ormanlık alanlarda binlerce fidan toprakla buluşturuldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans bağlantısıyla katıldığı Bodrum İlçesi Güvercinlik mevkisindeki fidan dikim etkinliğinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hafızlık öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşlar binlerce fidan dikti.

Muğla'daki orman yangınlarını hatırlatan İl Müftüsü Çapçı, "Üç ay önce maalesef Muğlamız ve diğer illerimizde yangınlardan dolayı ciğerlerimiz yanmıştı.'11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde '81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor' sloganıyla binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadislerinde; 'Birinizin elinde bir fidan varken kıyamet kopuyor olsa bile derhal onu diksin.' buyuruyor. Bu şuurla nesillerimize çevre bilinci oluşturma hususunda Rabbim hepimize güç kuvvet versin." diye konuştu.

Tokat

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Tokat'ta da "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcısı Halime Bayram, Müftülük personeli, Mehmet Akif Proje Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, TDV Bedriye Üstün Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri ve Molla Hüsrev Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencileri; "Allah'ın Sözü Kur'an, Tabiatın Özü Fidan" sloganıyla binlerce fidan dikti.

Etkinlikte 15 bin adet fidan dikilirken proje kapsamında bir yıl içinde toplam 1 milyon 791 bin fidan dikiminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Yozgat 

Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine Yozgat Müftülüğü de destek oldu.

İl Müftüsü Ali Gülden'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte daire personeli, Kur'an kurslarında hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri onlarca fidanı toprakla buluşturdu.

Geleceğe daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın yetişkinlerin çocuklara en temel borcu olduğunu belirten İl Müftüsü Gülden, İslam'da ağaç dikmenin son derece önemli olduğunu, bugün de bu önemli görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan