Kurbanını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak, kurban ibadetinin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla yurt içinde ve yurt dışında tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Artvin

Bu kapsamda, Artvin İl Müftülüğünce "TDV Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğündeki toplantıda personelle bir araya gelen İl Müftüsü Hasan Güneş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yıllardır gerçekleştirilen vekaletle kurban organizasyonu kapsamında, hayır sahiplerinin bağışladığı kurbanların yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

Müftü Güneş, Türkiye Diyanet Vakfının kurban organizasyonu ile yaptığı kardeşlik çağrısına destek veren personele teşekkür ederek, yaptıkları bu anlamlı faaliyetin hem Yüce Allah katında hem de insanlık nezdinde manevi bir karşılık bulacağını söyledi.

Batman

Batman İl Müftülüğünde düzenlenen Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan ise Türkiye Diyanet Vakfınca sürdürülen vekalet yoluyla kurban organizasyonun önemine işaret ederek gerekli hassasiyet ve ilginin gösterilmesini istedi.

Kurban ibadetinin önemine değinen Müftü Erhan, ''Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban organizasyonu, küresel bir iyilik ve paylaşma hareketidir. Bu küresel iyiliği din görevlilerimiz öncülüğünde hakkıyla yerine getirmemiz gerekiyor." dedi.

Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulunan Erhan, TDV Vekaletle Kurban Organizasyonu'na destek vermek isteyenlerin Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesini arayarak ya da www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrimiçi olarak bağışta bulunabileklerini kaydetti.

Manisa

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen Vekalet Yoluyla Kurban Kersim Organizasyonu kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Manisa İl Müftülüğü, kamu kurum ve kuruluşlarında TDV Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantıları düzenledi.

Yerel yönetimler başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden İl Müftülüğü personeli, Türkiye Diyanet Vakfı 2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan