Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde vatandaşların hizmetinde olan din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşların evine hizmet götürüyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." çağrısında bulunmuştu.

Başkan Erbaş’ın çağrısı üzerine 81 ilde harekete geçen din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara evlerinde hizmet vermeye başladı.

Osmaniye

Osmaniye İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi görevlileri, Osmaniye Valiliği koordinesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların yardımına koştu. 

Din görevlileri evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastalağı bulunan vatandaşları düzenli olarak arıyor, durumlarını soruyor.

Din görevlileri ihtiyaç sahibi vatandaşlar hakkında çalışma yürüterek listele oluşturuyor.

Din görevlilerince tespit edilen vatandaşların bilgileri, Valilik koordinesinde kurulan "Vefa Koordinasyon Grubu"’na ulaştırılarak ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor. 

Isparta

Isparta İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri de Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Van 

Van Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alarak 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet götüren din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü Ömer Keskin, "Tüm dünyanın ve ülkemiz insanlarının bu virüs salgınından kurtulması için yüce Allah’tan dua ve niyazda bulunuyoruz." dedi.

Yalova

Yalova İl Müftülüğü ise engelli vatandaşlara gıda yardımında bulunuyor.

İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı; "İl Müftülüğü olarak 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızn hayır dualarını almak ve manevi destek sağlamak için mesai mefhumu gözetmeksizin gönüllü olarak '65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu' çalışmalarına destek veriyoruz." dedi.

Iğdır

Yaşlı ve kronik vatandaşlara yönelik hizmetlerin sürdürüldüğü bir diğer adres ise Iğdır oldu.

Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan din görevlileri, yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ederek, ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını alarak evlerine bırakıyor.

Bingöl

Bingöl Müftülüğü ise yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, maaşlarını alamalarına yardımcı oluyor.

Bingöl Valiliği ile İl Müftülüğü iş birliğinde din görevlilerinden oluşturulan bir ekip, emekli veya yaşlılık aylığını, sokağa çıkmaları sınırlandırıldığı için alamayan vatandaşlara, maaşlarını almaları konusunda yardımcı oluyor.

Editör: Mehmet Çalışkan