Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında staj seferberliği başlatıldı.

Proje kapsamında, il müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi faaliyetlerinde, ilk defa stajyer öğrenciler görev alacak.

Ankara

Ankara İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerine önemli katkılar sağlayacak "Staj Seferberliği" projesi kapsamında seminer düzenledi.

Müftülük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, stajyer öğrenciler katıldı.

Toplantıda öğrencilere hitap eden İl Müftü Vekili Ali Ünal, "İnsan merkezli bir hizmet anlayışıyla bütün vatandaşlarımıza din hizmetini en güzel şekilde sunmaya çalıştığımız Müftülüğümüze ve aramıza hoş geldiniz." dedi.

Seminere katılan öğrenciler, seminerin tamamlanması ile birlikte yaygın din eğitimi faaliyetlerinde görev alacakları Kur’an kurslarında stajlarına başladılar.

Bolu

Bolu İl Müftülüğüne bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere stajyer öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Müftü yardımcıları da hazır bulundu.

Diyarbakır

Diyarbakır İl Müftülüğü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan "Kariyer Kapısı Staj Seferberliği Projesi" kapsamında ilahiyat fakültesi öğrencilerini stajyer olarak istihdam etti.

İlahiyat fakültesinde öğrenim gören öğrencilere staj eğitimi veren İl Müftülüğü, öğrencilerin mesleki anlamda deneyim kazanmalarını amaçlıyor.

Yaklaşık 1 ay boyunca devam edecek staj programında Müftülüğe ait hizmet binaları, Kur’an kursları ve camilerin yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtları ve yayınevleri ziyaret ediliyor.

Böylelikle öğrencilerin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfını tanımaları amaçlanıyor.

Staj çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, "Öğrencilerimiz ile Diyarbakır İl Müftülüğümüze ve Türkiye Diyanet Vakfımıza ait hizmet binaları ve yayınevlerine ziyaretler gerçekleştiriyoruz.  TDV yayınları ve Diyanet yayınlarımıza ait eserlerimizi tanıttık. Yeni hizmet yerimiz ile alakalı bilgiler verdik. Bu mekandan istedikleri şekilde istifade edebilecekler." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan