Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın; "Ramazan öncesi kan bağışı" çağrısının ardından harekete geçen din görevlileri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde Kızılay’a kan bağışında bulunuyor. 

Ağrı

Bu kapsamda Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu ve din görevlileri, Kızılay'a kan bağışında bulundular.

Ağrı Müftüsü Tandoğan Topçu ve beraberindeki din görevlileri, Kızılay’a kan bağışında bulunarak vatandaşları da kan bağışında bulunmaya teşvik ettiler.

Kan bağışı sonrası Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Topçu, koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçildiğini ve salgın dolayısıyla kan stoklarının azaldığını belirti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kan bağışı çağrısını talimat olarak gördüklerini ve tüm personele kan bağışı yapmaları için mesaj attıklarını belirten Topçu, insan hayatı kurtarmanın çok önemli olduğuna dikkati çekti.
Elazığ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın "kan bağışı" çağrısına bir destek de Elazığ Müftülüğünden geldi.

Başkan Erbaş’ın, “Ramazan öncesi kan bağışı yapalım.” çağrısının ardından, Elazığ İl Müftülüğü personeli, Kızılay Kan Bağış Merkezi'ne giderek kan verdi.

Ramazan ayı öncesinde çok önemli bir kampanyaya destek verdiklerini belirten Elazığ İl Müftü Vekili Abdürrahim Aytaç; "Koronavirüs ile mücadele sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kan bağışlarında bir düşüş oldu. Başkanlığımız tarafından Diyanet teşkilatına kan bağışı çağrısı yapıldı. Bizler de bu çağrıya uyarak kan bağışında bulunmak üzere Kızılay merkezine giderek bağışımızı yaptık. İnşallah bereket ve paylaşma ayı Ramazanla kan stoklarının yeniden ihtiyacı karşılar hale geldiğini göreceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan