Yurt genelinde Kadir Gecesi coşkusu yaşandı.

Ağrı

Ağrı Müftülüğünce tüm camilerde "Kadir Gecesi" programı düzenledi.

Bu kapsamda Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, Ulu Camii’nde düzenlenen programda cemaatle buluştu.

Teravih öncesi Kadir Suresini tefsir ederek vaaz eden İl Müftüsü Büyük, “Bu gece her zamankinden daha fazla Kur’an okumalı ve Kur’an’ı yaşamalıyız. Kur’an’la arkadaş olmalıyız ki Allah’ın huzurunda bizlere şahitlik etsin. Bu gece hata ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfar etme zamanıdır. Bu geceyi ibadetler ile meşgul olarak, kendimize, ailemize, memleketimize ve İslam alemine dua ederek değerlendirmeliyiz.” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda kılınan teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Adıyaman

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Allah’ın müminler için bir fırsat vesilesi kıldığı, Ramazan ayının ve bin aydan daha kıymetli olan Kadir Gecesi'ni en güzel şekilde ihya edilerek geçirilmesi çağrısında bulundu.

Ramazan ayının diğer aylara göre Müslümanlar için apayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Taşçı, bu ayda Kur'an-ı Kerim'in indirilmiş olması ve Kadir Gecesi’ni içinde barındırmış olması kıymetini daha da artırdığına dikkat çekti.

Çorum

Bin aydan hayırlı olan Ramazan-ı Şerifin 27. gecesi Kadir Gecesinde Rahmanın huzurunda af ve mağfiret niyazıyla ellerini semaya açan Osmancık halkı, cami ve mescitleri erkenden dolduruldu. 

Osmancık Müftülüğü tarafından Beyler Çelebi Camii’nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilavet edildi ve Mevlid-i Şerif okundu.

İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın’ın teravih namazı öncesi yaptığı vaaz dikkatle dinlenirken program dua tamamlandı.

Hakkari

Hakkari’de Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bin aydan hayırlı “Kadir Gecesi”nde vatandaşlar camilere akın etti.

İl Müftülüğünce, Kandil dolaysıyla şehrin en büyük camisi olan Ulu Camii’nde “Kadir Gecesi Özel Programı” düzenlendi.

TGRT televizyonu tarafından canlı yayınlanan program, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid ve aşr-ı şeriflerin okunması ile devam eden programda İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu dua etti.

Program sonunda vatandaşlara Türk Kızılay’ı Hakkari Şubesi tatlı ikramında bulundu.

Nevşehir

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Camii Kebir Camii’nde Kadir Gecesi dolayısıyla program düzenlendi.

Yatsı namazı öncesi başlayan programlarda Nevşehir İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi.

Program İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’nın sohbeti ile devam eden program sonunda Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Niğde 

Niğde’de Polis Meslek Eğitim Merkezinde Kadir Gecesi coşkusu yaşandı.

Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Mescidinde Niğde İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi programı düzenlendi.

Manisa

Manisa’da Kadir Gecesinde camilerde gerçekleştirilen programlara Manisalılar yoğun ilgi gösterdi. 

Manisa İl Müftülüğü din görevlileri tarafından yapılan vaazlarda Kadir Gecesi’nin önemi anlatıldı. Ramazan boyunca okunan hatimler ve yapılan ibadetler için eller semaya açıldı. 

Şehrin birçok camiinde gerçekleştirilen Kadir Gecesi ihya programlarında özellikle Hatuniye ve Muradiye Camilerinde yer bulamayan vatandaşlar avluda saf tutarak namaz kıldı.

İki yıldır pandemi dolayısıyla yapılamayan Sakal-ı Şerif  ziyareti dualar ve salavatlar eşliğinde gerçekleştirildi.


Muğla

Muğla Şahidi Camii’ne gelen vatandaşlar, namaz kıldı, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Kılınan teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Sakal-ı Şerif'e gösterilen yoğun ilgi nedeniyle cami avlusuna sığmayan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Konya

Kadir gecesi münasebetiyle Konya Mevlana Meydanında Kadir Gecesi programı düzenlendi.

Konyalı binlerce vatandaş Kadir Gecesini ihya etmek için Mevlana Meydanında bulunan Sultan Selim Camii’ne gelerek Teravih Namazını kıldı.

Meydanda saf tutan binlerce vatandaş, yatsı ve teravih namazının ardından dua etti.

Şırnak

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Şırnak İl Merkezinde de Kadir gecesi münasebetiyle vatandaşlar camilere akın etti. 

Şırnak Merkez Geylani Camii’ndeki programa katılan İl Müftüsü Mehmet Taştan yatsı namazı öncesinde “Kadir Gecesi”nin anlam ve önemi hakkında vaaz etti. 

Program, yatsı ve teravih namazlarının kılınmasının ardından okunan Kur’an-ı Kerim, İlahi ve Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

Program İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar’ın yaptığı dua ile program sona erdi. 

Ayrıca İl Müftülüğü tarafından GSB İl Müdürlüğüne bağlı Erkek ve Kız Yurtlarında, İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Pansiyonlarda ve Şırnak T Tipi Cezaevinde çeşitli programlar icra edildi.

Tekirdağ

Tekirdağ Saffet Konmaz Camii’nde düzenlenen, Diyanet TV ve TRT 1 tarafından canlı yayınlan ‘Kadir Gecesi Özel Programı’na Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Din

Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İl Müftüsü İsmail İpek, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Yardımcısı Argun, Kadir Gecesinin ramazan bayramının habercisi olduğunu ifade ederek, “Rabbimiz bu zamanları en güzel şekilde değerlendirmeyi, Ramazan’a kavuşup bayramı yaşamayı, nice mübarek zamanları ve Kadir Gecesini idrak etmeyi, hepimize sağlık ve selamet içerisinde nasip eylesin.” dedi.

Program Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ ın yaptığı dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan