Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle "iyiliğin temsilcisi" olan Türkiye Diyanet Vakfının, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yaptığı kardeşlik çağrısı, yurt içinde il-ilçe müftülükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, yurt dışında ise ataşe ve müşavirlikler koordinesinde karşılık bulmaya devam ediyor.

Ankara

Ankara İl Müftü Yardımcısı Ali Ünal ve Murakıp Müşerref Akıncı, Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Ankara/Çubuk

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ise kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı Çubuk Şubesine verdi.

Kaymakam Keleş’in kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Türkiye Diyanet Vakfı Çubuk Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan, Keleş’e teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Ankara/Keçiören

Keçiören İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Nakiboğlu da Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Keçiören Müftülüğünü ziyaret ederek İlçe Müftüsü Mehmet Şahin’den Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında bilgi alan İlçe Sağlık Müdürü Nakiboğlu, kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı Keçiören Şubesine verdi.

Ankara/Sincan

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban kesim organizasyonuna bir destek de Sincan’dan geldi.

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu ve Müftülük personeli, Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.  

TDV'nin vekaletle kurban kesim organizasyonuna vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, "Bizler biliyor ve inanıyoruz ki Türkiye’mizin masum ve mazlum coğrafyalara uzanan kolu olan Türkiye Diyanet Vakfı, her zaman olduğu gibi bu yıl da kıymetli vatandaşlarımızın desteğiyle mazlumların umudu olmaya devam edecektir. İmkanı olan her her Müslüman, bir muhtaca bayram ettirmeli. Bu vesileyle tüm kardeşlerimizi kurbanlarını TDV aracılığıyla bağışlamaya ve kardeşlerimizle yakınlaşmaya davet ediyorum." dedi.

Çankırı/Bayramören

Bayramören İlçe Müftüsü Mustafa Budak, Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Vatandaşları Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulunmaya davet eden İlçe Müftüsü Budak, "Kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız, Türkiye Diyanet Vakfı Bayramören Şubesine gelerek kurban bağışında bulunabilirler. Ayrıca www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden de çevrimiçi/online bağış yapabilirler. Bununla birlikte İlçe Müftülüğümüz, cami görevlilerimiz ve İlçe merkezinde kurulan standımız aracılığıyla da kurban vekaleti verebilirler." dedi.

Diyarbakır/Bismil

Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ile bir araya gelen Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi alarak, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundu.

Geçen yıl da kurbanını TDV'ye bağışladığını belirten Kaymakam Türkmen, "Devletin ve vatandaşların güven duyduğu kurumlardan biri olan Türkiye Diyanet Vakfının kurban organizasyonunu ve diğer alanlardaki başarılı çalışmalarını takdirle karşılıyorum. İmkanı olan vatandaşlarımızı kurban bağışı yapmaya davet ediyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ise "İlçemizde yeni göreve başlayan Kaymakamımızın Türkiye Diyanet Vakfımıza kurban bağışında bulunması bizleri onure etmiştir. Rabbim Kaymakamımızın ve hepimizin kurbanlarını Hz.İbrahim'den kabul ettiği gibi kabul etsin." ifadesini kullandı

Vekaletle kurban tanıtımları devam ediyor

Öte yandan Şırnak İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Şırnak Şubesi iş birliğinde, "Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açıldı.

Şırnak şehir merkezinde açılan Tanıtım ve Bağış stantlarında, TDV gönüllüleri ve din görevlilerince Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu hakkında vatandaşlara bilgi verilerek, yapılan bağışlar makbuz karşılığında teslim alınıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan