Bingöl'den Tatvan’a gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 11 asker için il ve ilçe müftülükleri koordinesinde çeşitli programlar düzenlendi.

Denizli

Denizli İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen anma programında şehitler anısına fidan dikildi.

Denizli Merkezefendi Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde düzenlenen Fidan Dikim Etkinliği'ne katılan gençler, Bitlis şehitleri anısına onlarca fidanı toprakla buluşturdu.

Şehitler için hatimlerin okunup duaların edildiği etkinlikte konuşan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, "Kur'an, vatan, ezan, bayrak gibi değerlerimizi öğrenmelerinin yanında başta Şehit Korgeneral Osman Erbaş Paşamız ve beraberindeki diğer şehitlerimiz adlarına hatimler okuyan, ayrıca Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de zikredilen ve uzun ömürlü bir ağaç olan zeytin ağacı dikerek gösterdikleri hassasiyetten dolayı, Merkezefendi Müftümüz Talat Özmet'in şahsında gençlik koordinatörlerini, kurs yöneticisi ve hocalarını, değerleriyle yetişen gençlerimizi can-ı gönülden kutluyorum." dedi.

Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet ise, "Vatanımızın bütünlüğünü korumak, bayrağımızı cennet vatanımızın üzerinde ilelebet dalgalandırmak ve Ezan-ı Muhammedi'nin gök kubbeyi her daim inletmesi için görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Emniyet mensuplarımıza Rabbim her daim yardım etsin. Bu uğurda yakın zamanda helikopter kazasında şehit düşen şehitlerimiz için Gençlik Koordinatörlüğümüz ile Kur'an kursu hocaları ve öğrencilerinin her şehidimiz anısına bir ağaç dikmeleri bizi duygulandırdı. Öğrencilerimiz bu davranışlarıyla hafızlık eğitiminin yanında vatan sevgisini de öğrendiklerini gösterdikleri için hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hakkari

Bitlis şehitlerinin anıldığı bir diğer adres Hakkari oldu.

Hakkari İl Müftülüğünce düzenlenen programlarda şehitler için hatim okundu, dualar edildi.

Hakkari İl Müftülüğü koordinesinde din görevlileri tarafından okunan hatimlerin duası, cuma namazı öncesinde yapıldı.

Merkez Ulu Camii’nde yapılan ve merkezi sistem ile İldeki tüm camilere aktarılan duaya binlerce vatandaş "amin" dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan