2021 yılının “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilmesi dolayısıyla il ve ilçe müftülükleri Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl” temalı etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda Ankara İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri iş birliğinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında çok sayıda program ve yarışma organize edildi.

“On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” temalı ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmalar gerçekleştirildi.

Ankara/Altındağ

Ankara İl Müftülüğü ile Altındağ İlçe Müftülüğü iş birliğinde Taceddin Sultan Camii’nde "Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı" düzenlendi.

Program kapsamında sabah namazında gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlattı; "İstiklal Marşımız bizim milletçe kimliğimizdir. Tarihini bilmeyen bir millet, geleceğini de inşa edemez. Bu yüzden geçmişi doğru okuyarak bize emanet bırakılan bu cennet vatanı bizden sonraki nesillere en güzel şekilde bırakmanın gayreti içinde olmalıyız. İstiklal şairimiz Akif’in Safahat’ını okuyup anlamalı, İstiklal Marşı’mızın ruhunu kavrayıp onun bize yüklediği kimlik şuurunu muhafaza etmeliyiz." dedi. 

Taceddin Sultan Camii’ndeki programın ardından Taceddin Dergâhı önünde 10 genç tarafından İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı’nı okuyan gençlere, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat'ı hediye edildi. 

Ankara/Keçiören

Keçiören İlçe Müftülüğünce Bağlum Merkez Camii’nde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında gençlere hitap eden İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, Kurtuluş Savaşı, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı hakkında kısa bilgiler paylaştı.

İstiklal Marşı’nın varoluş gayesini hatırlattığını belirten Müftü Şahin, "İstiklal Marşımız, bize varoluş gayemizi, kim olduğumuzu ve varlık âleminde nasıl var olmaya devam edeceğimizi öğretiyor. Al bayrağımızın gönderden indirilemeyeceğini bütün dünyaya haykırıyor. Vatan toprağımızın şehit kanlarıyla sulandığını, bu nedenle asla düşman çizmesi değmemesi gerektiğini söylüyor." diye konuştu.

Konuşmanın ardından programa katılan gençler, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Editör: Mehmet Çalışkan