Kırıkkale’deki Yukarı Mahmutlar Köyü Camii İmam Hatibi Ahmet Taş, vatandaşların hayatına dokunarak onları camide buluşturuyor.

Yukarı Mahmutlar Köyünde 23 yıldır görev yapan din görevlisi Ahmet Taş, camide başlattığı kış uygulaması ile vatandaşların gönlünü ısıtıyor.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte camide kış mescidi oluşturan din görevlisi Taş, kadın ve erkek olarak ayrı ayrı düzenlediği alanlarda 24 saat yanan soba üzerinde sürekli ıhlamur ve taze çay bulunduruyor.

Vatandaşların soğuk kış günlerinde sıcak bir ortamda ibadet etmesini sağlayan din görevlisi Taş, sıcak ikramlarıyla da yürekleri ısıtıyor.

Çevreyolu üzerinde bulunan camideki uygulamalardan sadece cami cemaati değil yolcular da son derece memnun.

Araçların mola verdiği camide yolcular sıcak mescitte ibadet ederken aynı zamanda dinlenme fırsatı buluyor.

Camide kadın erkek mescit, çocuk oyun alanı ve dinlenme alanı oluşturduklarını belirten din görevlisi Ahmet Taş, "Kış mevsiminde ibadetlerimizi caminin altında oluşturduğumuz salgın kurallarına uygun mescitte yapıyoruz. Cami çevreyolu üzerinde bulunduğu için yoldan geçenler içinde kolay oluyor. Kadın ve erkek mescidinde sürekli soba yanıyor ve üstünde ıhlamur ve çayımız kaynıyor. Bende sürekli camide oluyorum. Yoldan geçenler ibadet için mola verdiklerinde ikram ediyoruz. Hem ibadetlerini yapıyorlar hem de sıcak bir çayla dinlenmiş olarak yollarına devam ediyorlar." dedi.

Cami cemaati namazı her yerde kılar, imam olmasa da kılar ama çocuklar ve gençler hocasız yetişmiyor diyen Taş, "Köy işleri yoğun ve vatandaşlarımız sürekli çalışıyor. Bende elimden geldiği kadarıyla onlara yardımcı oluyorum. Gündüzleri çocuklarla ilgileniyorum. Uygulamamız salgından önce de vardı. Salgın döneminde kesintiye uğradı tabi ama yaz dönemi çevre köylerdeki çocuklarda buraya gelen 50-60 talebemiz oluyordu. Her akşam gençlerle buluşuyorduk. Akşam namazından sonra yatsı namazına kadar sohbet muhabbet ediyorduk. Sobada kestane yapıyorduk. Bazen gençlerin muhabbeti geç saate kadar devam eder ve gençler, kış gecelerini camide geçirirdi. İnşaallah salgının sona ermesiyle birlikte kaldığımız yerden devam edeceğiz." ifadelerini kaydetti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan