Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, haber merkezimize 81 ilden benzer haberler ve fotoğraf kareleri gelmeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde her zaman milletinin hizmetinde olan din görevlileri, koronavirüs tedbirlerinin ardından yaşlı ve hasta vatandaşlar başta olmak üzere kendilerine uzanacak bir yardım elini bekleyen herkesin yardımına koşuyor.

Virüse karşı sahada mücadele eden din görevlileri, vatandaşlara bu zor günlerde destek olmak amacıyla il ve ilçe müftülükleri koordinesinde 81 ilde seferber oldu.  

Din görevlileri, bir taraftan vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda bilgilendirirken diğer taraftan alışveriş ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ev ev gezerek koranavirüs hakkında bilgi veriliyor

İl ve ilçe müftülüleri koordinesinde tüm illerde vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret eden ve koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi veren din görevlileri, resmî iş ve işlemler de dâhil olmak üzere vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor.

Ziyaret edilen vatandaşlara, evlerinde ailece namaz kılmaları, hatim okumaları, dua ve zikir gibi ibadetlerle meşgul olmaları tavsiye ediliyor.

Koronavirüsle mücadeleye din görevlileri eliyle tam destek veren il ve ilçe müftülükleri, İçişleri Bakanlığınca valilikler bünyesinde oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarında da aktif bir şekilde yer alıyor.

Bartın

Bartın Valiliği bünyesinde oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında hizmet veren din görevlileri, vatandaşların isteklerini mesai mefhumu gözetmeksizin yerine getiriyor.

Giresun

Giresun İl Müftülüğü, Valilik bünyesinde oluşturulan “vefa” hareketine destek vermek amacıyla, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında merkeze bağlı köylerde 106, İl merkezinde 34, sahada ise 7 din görevlisi olmak üzere toplam 147 personelle, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

Diğer kamu çalışanları ile el ele veren din görevlileri, sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken, ihtiyacı olan ailelere de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve temel gıda malzemelerinin yer aldığı yardım kolilerini ulaştırıyor.

Kars

Kars İl Müftülüğü koordinesinde sahada hizmet yürüten din görevlileri, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret ederek yardıma muhtaç olan vatandaşların bilgilerini Valilik koordinesinde oluşturulan Vefa Koordinasyon Grubu’na iletiyor.

Kilis

Benzer görüntüler Kilis, Tokat ve Hakkari’den…

Tokat

Tokat’ta polis, jandarma, sağlık personeli ve din görevlileri, hasta ve yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için birlikte çalışıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın; "Yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." çağrısı üzerine 81 ilde harekete geçen din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara evlerinde hizmet veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı personeli, 81 ilde ve tüm ilçelerde, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde bir taraftan yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan toplumun bütün kesimlerine dini ve manevi rehberlik hizmeti sunmaya devam ediyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığınca 81 ilde valilikler bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, 155-156 Çağrı Merkezi’ne gelen talepleri de yerine getiren din görevlileri, vatandaşlara “Evde Kal, Sağlıklı Kal” çağrısında bulunuyor.

Hakkari

DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan