Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde sahaya inen din görevlileri, vatandaşa hizmette sınır tanımıyor.

Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara verdikleri hizmetlerle dikkat çeken din görevlileri, şimdi de görev yaptıkları mahalleleri dezenfekte ederek, vatandaşların evlerindeki tadilat işlemlerini gerçekleştiriyor. 

Mersin/Tarsus

Tarsus Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri, İlçedeki mahallelerde koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların maaş, alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, mahalledeki evleri dezenfekte ederek su ve elektrik tamiratı gibi işlerini de yapıyor.

Teknik üniversite mezunu olan din görevlisi, mahallede elektrik ve su tesisatı arızalarını tamir ederek kendi imkânlarıyla temin ettiği dezenfekte teçhizatı ile de mahalledeki evleri tek tek dezenfekte ediyor.

Koronavirüse karşı İlçede yürürütülen çalışmaları Diyanet Haber'e değerlendiren Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can; "Diyanet camiası ve Tarsus İlçe Müftülüğü olarak bizler her zaman olduğu gibi vatandaşlarımıza hizmet için çalışmaktayız. Başkanlığımız devletin diğer tüm kurumları gibi süreçte başından beri aktif rol almakta ve gerekli tüm çalışmaları yürütmektedir. Bizler de Tarsus İlçe Müftülüğü olarak din görevlilerimizle sahaya inerek evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın hem acil ihtiyaçlarını hem de temel ihtiyaçlarını karşıladık. Onları hastalık riskinden korumaya gayret ediyoruz. Şimdi iyilik; yaşlılarımızı gözetmek ve alınan tedbirlere uymaktır. Bunun için gerek kurumsal olarak gerekse bireysel olarak yanımızda, yakınımızda ve mahallemizdeki bütün yaşlılarımızı gözetmeli ve alınan tedbirlere uymalıyız." ifadelerini kullandı.

Sakarya 

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında din görevlileri, Sakarya'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda, erzak, giyecek ve yakacak yardımında bulundu.

Üniversitelerin tatile girmesinin ardından evlerine kapanan yabancı uyruklu öğrencileri de unutmayan İl Müftülüğü, yaptığı çalışmalarla öğrencilere umut oldu.

Sivas 

Sivas’ta diğer kamu çalışanları ile el ele veren din görevlileri, sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşların yardımına koştu.

Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi gönüllüleri; Sivas Merkez, ilçe ve köylerde "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına aralıksız devam eden kamu görevlilerine ikramlarda bulundu.

Van/İpekyolu

İpekyolu ilçesinde kimsesizlerin umudu olan din görevlileri, sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken, ihtiyacı olan ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan gıda yardım kolilerini ulaştırdı.

İpekyolu İlçe Müftü Vekili Sacit Emiri; "Daire personelleri ve sahadaki imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri ile en ücra köylere kadar ulaşan personel ağımızla bu zor günde zorda kalan, kimsesi olmayan, fakir fukara, garip guraba tüm vatandaşlarımızın hizmetinde ve onların yanında olmaya, onlara maddi manevi yardımda bulunmaya devam edeceğiz. Bu süreci dayanışma içerisinde, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak devletimizin talimatları doğrultusunda 'Haydi Van Evde Kal, Sağlıcakla Kal'  diyerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' yardım kampanyasına tüm gücümüzle destek vererek Allah’ın izniyle atlatacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan