11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası kapsamında yurt içi ve yurt dışında milyonlarca fidan, yapılan dualarla toprakla buluştu.

Ülke genelinde düzenlenen fidan dikme etkinliklerine İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri de destek verdi.

Antalya

Antalya Valiliği öncülüğünde Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği, Varsak Kirişçiler Mevkiindeki ağaçlandırma sahasında yapıldı.

Etkinlikte din görevlileri ile birlikte fidan diken Antalya İl Müftüsü Artan dikilen fidanların nesillere çok ciddi katkılar sağlayacağını, ülkenin güzelleşmesine, havanın temizlenmesine katkı sunacağını dile getirerek etkinliğe TDV olarak 1000 adet fidan desteği verildiğini dile getirdi.

Müftü Artan, İl Müftülüğü olarak Müftülüğe resmi nikah için başvuran gençlere badem fidanı hediye edilerek yıl boyunca ağaçlandırma seferberliğine katkı sağladıklarını ifade etti.

Etkinlik İl Müftüsü ve TDV Antalya Şubesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Artan yaptığı duanın akabinde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Batman/Gercüş

“Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında Gerçüş’te düzenlenen fidan dikme etkinliği kapsamında ise İlçe Müftülüğü öncülüğünde gençler onlarca fidanı toprakla buluşturdu.

Gençlerle birlikte fidan dikimi gerçekleştiren İlçe Müftüsü Zeki İşcan, Hz. Peygamberin “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin.” Hadisi Şerifini hatırlatarak, gençleri yaptıkları bu güzel faaliyetten dolayı tebrik etti.

Denizli

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Denizli Müftülüğü “Denizli Müftülüğü Hatıra Ormanı” oluşturdu.

Ülke genelinde saat 11.11 ‘de “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen programlar çerçevesinde Denizli İli Pamukkale İlçesi sınırları içerisinde bulunan Karakurt mevkiinde “Denizli Müftülüğü Hatıra Ormanı” oluşturularak fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. 

Yüzlerce fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte konuşan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık “ Bugün Milli Ağaçlandırma Bayramımız dolayısıyla bizde bu bayramda bir hatıra ormanı oluşturduk. Hz. Peygamber’in “Kıyametin kopacağını bilseniz bile, elinizdeki fidanı dikin” hadisinde bize göstermiş olduğu rehberlikle bu ağaç fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Bu hatıra ormanının oluşmasında emeği geçen Orman Bölge Müdürümüze ve kıymetli personeline çok teşekkür ederim.” dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan